ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας  Τυρνάβου πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος  Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης. 

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνεργασία που υπήρξε με το δήμαρχο Τυρνάβου και τους συνεργάτες του, οι οποίοι εγκαίρως και αποτελεσματικώς προετοίμασαν το έδαφος, ώστε να πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές, προκειμένου στη συνέχεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας δια της Διαχειριστικής της Αρχής να εγκρίνει και να εντάξει το έργο και τη χρηματοδότησή του στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Στη τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου  κ. Ιερώνυμος.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώσης αφού ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για τη στενή συνεργασία και σε αυτό το θέμα, τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας ενέταξε στο σχεδιασμό του για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας δίνοντας τη δυνατότητα στα Π.Ε.Π. να τα εντάξουν για χρηματοδότηση, όπως έγινε και με το Κέντρο Κοινότητας Τυρνάβου που εντάχτηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ο κ. Σαρχώσης χαρακτήρισε φωνή των φτωχών το Κέντρο Κοινότητας σημειώνοντας ότι πλέον μπορεί ο καθένας να αναζητά λύσεις στα προβλήματά του μακριά από μεσάζοντες δήθεν σωτήρες και παράγοντες.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου είναι ένα έργο χρήσιμο για την κοινωνία. Ένα έργο που συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών καθώς οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στη συγκεκριμένη δομή και να παίρνουν υπεύθυνες απαντήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας.

Με πυξίδα τον άνθρωπο σχεδιάσαμε μαζί με το δήμαρχο αυτό το Κέντρο και χρηματοδοτήσαμε τη λειτουργία του. Παράλληλα δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας. Αυτά τα Κέντρα ήρθαν για να μείνουν καθώς ο καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης, ο πολίτης που δεν χρειάζεται να σπαταλά πολύτιμο χρόνο στους διαδρόμους των δημόσιων υπηρεσιών. Έτσι δομούμε μια πιο αποτελεσματική και χρήσιμη για τον άνθρωπο δημόσια διοίκηση.

Γιατί η χώρα μας χρειάζεται να επιστρέψει στην κανονικότητα  και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά ».

Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».

Δραστηριοποιούνται στα πεδία:

– Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

– Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

– Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Ωφελούμενοι των Κέντρου Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαβιούν στους αντίστοιχους Δήμους, με προτεραιότητα στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τους ωφελούμενους κοινωνικών προγραμμάτων, τους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, ανέργους, ΑμεΑ, και γενικότερα άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com