ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξεχωριστές εμπειρίες βίωσαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του 9ου  Γυμνασίου Λάρισας κατά τη διδακτική επίσκεψή τους  στο Λαογραφικό Μουσείο  και το Δημοτικό Σχολείο Γόννων.

Με τη συνοδεία των καθηγητών τους επισκέφτηκαν αρχικά το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένη οικία που κτίστηκε το 1855 επί Τουρκοκρατίας.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον εκθεματικό πλούτο του Μουσείου το οποίο φιλοξενεί πλήθος ευρημάτων της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου από το 324π.Χ. μέχρι σήμερα, καθώς και αντικείμενα από τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων που αφορούν τομείς όπως η βιομηχανία (με αρχαία εργαλεία παραγωγής λαδιού), η ένδυση καθώς και διάφορα εργαλεία οικιακής χρήσης από τοπικά επαγγέλματα.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τον κύριο  Βασίλειο Καραβιδέ, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου  και υπεύθυνο της λειτουργίας του Μουσείου, για τις γεωργοκτηνοτροφικές και βιοτεχνικές ασχολίες των κατοίκων του περασμένου αιώνα.

Η περιήγηση στους χώρους του Μουσείου τελείωσε με τρόπο γευστικό χάρη στους νοστιμότατους μεζέδες και κεράσματα που προσφέρθηκαν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς από την κ. Δέσποινα Καραβιδέ και τις δραστήριες εθελόντριες κυρίες του Λαογραφικού Μουσείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ξενάγηση στο Δημοτικό Σχολείο όπου στο υπόγειο του κτιρίου λειτουργεί το Μουσείο Σχολικής Ζωής με ειδικά διαμορφωμένους χώρους μιας σχολικής αίθουσας και της τραπεζαρίας φαγητού των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού με τη καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Κωνσταντίνας Μπούτου και του δασκάλου κυρίου Αλεξανδρή Γεωργίου υποδύθηκαν με ταλέντο υποκριτικό τους μαθητές και την μαθησιακή διαδικασία περασμένων για μας εποχών.

Ακολούθησε η ξεκούραση και χαλάρωση των μαθητών στην όμορφη, μεγάλη πλατεία του χωριού και στη συνέχεια οι μαθητές μας χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες πήραν το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο τους. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Νικόλας Καμπούρας, Ευάγγελος Σπανός, Βασιλική Αλίγκα, Βασιλική Τουρναβίτη και Χαρίκλεια Ντάμπλια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ