ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δέκα  μήνες λειτουργίας έκλεισε το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων που συστεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Πολυϊατρείο και Γ’ ΚΑΠΗ Λάρισας. Σε αυτό το διάστημα οι ωφελούμενοι έχουν ξεπεράσει τα 200 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτών καθημερινά αυξάνεται.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, με βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων. Δυνητικοί δικαιούχοι των υπηρεσιών της δομής είναι άτομα που διαμένουν στο Δήμο Λάρισας, Έλληνες ή μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των αιτούντων διεθνούς ασύλου ή προστασίας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο,  ανήκει στο έργο  «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. Παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά  προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους,   φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες.

Καλούμε όλους όσους έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν προσφέροντας κυρίως φάρμακα   που λαμβάνονται  για χρόνιες παθήσεις όπως:

  • αρτηριακή υπέρταση
  • σακχαρώδης διαβήτης
  • δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
  • οστεοπόρωση
  • βρογχικό άσθμα
  • γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
  • ρευματολογικά προβλήματα
  • βιταμίνες, παυσίπονα, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Λόγω κρύου κι εποχικής γρίπης  υπάρχει μεγάλη ανάγκη και σε αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, αντιπυρετικά – αναλγητικά, οφθαλμικές και ρινικές σταγόνες ( τόσο παιδικά όσο κι ενηλίκων)

Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αναλώσιμα ( ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες,  χανζαπλαστ, βαμβάκι κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κυρίτση Εύη και στη φαρμακοποιό Τσιάνα Ελένη , στο τηλέφωνο 2410626123. Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας 8:00 – 16:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ