ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στις 02.35 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (Eθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2), χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Άγνωστος τηλεφώνησε στη 01.50 στον ANT1 και την ιστοσελίδα Ζούγκλα για να προειδοποιήσει αναφέροντας ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον σταθμό σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες πέρασαν από το σημείο και άφησαν έξω από το κτίριο έναν σάκο όπου ήταν τοποθετημένος ο μηχανισμός.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το σταθμό, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Το κανάλι μετέδωσε ότι το ωστικό κύμα προήλθε από πάνω από πέντε κιλά εκρηκτική ύλη κι ότι στη διάθεση των αρχών θα βρίσκονται εικόνες από τις κάμερες, που μπορεί να καταστράφηκαν αλλά το υλικό έχει καταγραφεί.

Επιτόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του μηχανισμού.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν.

Η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται».

«Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» δήλωσε η υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις πραγματοποιώντας εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Φωτογραφίες: ΣΚΑΪ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ