ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό για τα παράλληλα έργα στον αναδασμό του αγροκτήματος Ελασσόνας και γύρω περιοχών, κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Θεσσαλίας Αντ. Αδάμου. Στην επερώτησή του αναφέρει:

“Πριν τέσσερα περίπου χρόνια τελείωσε ένα μέρος του έργου του αναδασμού του αγροκτήματος Ελασσόνας, Τσαριτσάνης,  Γαλανόβρυσης και Στεφανοβούνου και αποδόθηκαν οι τίτλοι στους δικαιούχους.  Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια – ιδίως μετά από βροχές – έρχονται στην επιφάνεια χρόνια και σοβαρά πρόβλημα που οφείλονται στη μη ολοκλήρωση του αναδασμού. Τα ρέματα κατεβάζουν κυβικά νερών και φερτών υλικών με αποτέλεσμα τα χωράφια των παραγωγών να γίνονται λίμνες και να καταστρέφονται οι παράγωγές τους. Οι αγροτικοί δρόμοι  γεμίζουν με κυβικά  φερτών υλικών και σχεδόν έχουν μετατραπεί σε ρέματα. Ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι δρόμοι οι όποιοι έχουν προγραμματιστεί να ασφαλτοστρωθούν με καινούργιο τάπητα.

Οι αγροτικοί δρόμοι είναι κλειστοί κατά το ήμισυ από τους παρακείμενους καλλιεργητές – και αυτό όχι γιατί θέλουν να ανοίξουν τα χωράφια τους – άλλα κατά κύριο λόγο επειδή παραμένουν στην κατάσταση που ήταν πριν τον αναδασμό, αφού καμιά  υπεύθυνη υπηρεσία δεν μερίμνησε για την διάνοιξη αυτών όπως προβλέπονταν από τη μελέτη .

Τα έργα του αναδασμού σε ότι αφορά την οδοποιία και τα αντιπλημμυρικά (χαντάκια) μέχρι σήμερα όχι άπλα δεν έγιναν, άλλα από όσο γνωρίζω δεν έχουν γίνει ούτε  ενέργειες για την εκπόνηση των μελετών, με αποτέλεσμα το όλο έργο να μην είναι αποτελεσματικό όσο στην αρχική του σύλληψη φαινόταν.

Υπενθυμίζω πως  μέσα στα έργα του αναδασμού είναι και η ολοκλήρωση του φράγματος του Αγιονεριού το οποίο σαν νέο γεφύρι της Άρτας εξαγγέλθηκε ξανά στο περσινό περιφερικό συνέδριο που συνδιοργάνωσε η κυβέρνηση και η περιφέρεια.

Ερωτάμε τον κ. Περιφερειάρχη για το τι μέτρα θα πάρει για :

  • Να ολοκληρωθεί ο αναδασμός με τη διάνοιξη των δρόμων, τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση των προβλεπόμενων δρόμων;
  • Σε ποια φάση βρίσκεται το φράγμα του Αγιονεριού;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ