564 ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Από τις 3 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 η κινητή οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην επαρχία Ελασσόνας, υλοποιώντας δωρεάν 564 προληπτικούς

οδοντιατρικούς ελέγχους στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι εθελοντές οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, οι οποίοι στελέχωναν την κινητή οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα του Οργανισμού, εξέταζαν καθημερινά δεκάδες μαθητές και μαθήτριες με στόχο τη δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των παιδιών για τη στοματική τους υγιεινή.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας (5η Υ.Πε.) και επισκέφθηκε και εξέτασε δωρεάν μαθητές των τριών δημοτικών σχολείων της Ελασσόνας, τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Ευαγγελισμού, Βλαχογιαννίου, Καλλιθέας, Σαρανταπόρου, Λουτρού, Κρανιάς, Τσαριτσάνης, καθώς και τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων Καρυάς, Γαλανόβρυσης και Λυκουδίου.

 

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας  «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία, τη στήριξη και τη φιλοξενία:

  • τον Δήμο Ελασσόνας
  • τους Οδοντιάτρους Ελασσόνας και Λάρισας για τη στελέχωση των μονάδων
  • την 5η Υ.Πε.
  • τη Διεύθυνση Α’θμιας εκπαίδευσης Λάρισας
  • το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας
  • τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη συνεργασία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com