ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δεν πέρασε από το συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή

Η άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των 3 ανεξάρτητων συμβούλων να ψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή, οδήγησε χθες το βράδυ στην αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού του δήμου για το 2019, αφού η συζήτησή του προϋποθέτει την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος.

Μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος, ζήτησε να υπερψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου υποστηρίζοντας ότι μπορεί να εμφανίζεται φτωχό, με συνολικό προϋπολογισμό 1,77 εκ. € για μια σειρά συγκεκριμένων έργων που έχουν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, δεν απεικονίζει όμως την πραγματικότητα, αφού ο δήμος θα υλοποιήσει έργα μέσω ΕΣΠΑ και έχει ήδη καταθέσει ή πρόκειται να καταθέσει άμεσα προτάσεις με ώριμες μελέτες για έργα που είναι βέβαιο ότι θα χρηματοδοτηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρχώση, από το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί ο κόμβος στην έξοδο του Τυρνάβου με περισσότερα από 2 εκ. €.

Επίσης μέσα στο Δεκέμβριο θα εντάξει στις Αστικές Παρεμβάσεις έργα 1,2 εκ. € στον Τύρναβο και 1.2 εκ. € ΣΤΟΝ Αμπελώνα.

Μέσω Leader θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου στον Αμπελώνα με προϋπολογισμό 650.000 € που έχει ήδη εγκριθεί.

Μέσω ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί άμεσα ο περιφερειακός του Τυρνάβου προϋπολογισμού 5 εκ. €,

Μέσω του “ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ” θα χρηματοδοτηθεί το έργο στο Κολυμβητήριο του Τυρνάβου με 2 εκ. € περίπου, ενώ όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Σαρχώσης από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χρηματοδοτηθεί το μεγαλόπνοο έργο στο Βοτανοχώρι προϋπολογισμού 5 εκ. €.

Τέλος ο δήμαρχος αφού στάθηκε ιδιαίτερα στη στενή συνεργασία με τον περιφερειάρχη τόνισε ότι αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει σε δύο σημαντικά έργα για τα οποία όμως δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε αντίθεση όμως με αυτά τα έργα που όπως ανέφερε ο κ. Σαρχώσης θα αλλάξουν την εικόνα του δήμου και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται το 2019, το τεχνικό πρόγραμμα, βάσει της υποχρέωσης που έχει ο δήμος να το συντάξει μέσα από περιορισμούς και μόνο με βάσει τις χρηματοδοτήσεις είναι μόλις 1.77 εκ. €.

Για να δείτε τα έργα του Τεχνικού προγράμματος για το 2019 πατήστε ΕΔΩ .

Στη χθεσινή συνεδρίαση πάντως παρά τις προσπάθειες του δημάρχου να αναδείξει το τί πρόκειται να γίνει μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων στο δήμο, που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι στάθηκαν στα όσα αναφέρει το πρόγραμμα χαρακτηρίζοντάς το όπως και ο δήμαρχος φτωχό, και το καταψήφισαν, με αποτέλεσμα να μην ψηφιστεί, αφού η δημοτική αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο συμβούλιο και από την αντιπολίτευση ήταν όλοι παρόντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ