ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 1,15 ΔΙΣ. € ΣΕ ΓΕΩΡΓΟΥΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΕ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ 7.500 €

Το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να καταθέσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων τις ενισχύσεις που δικαιούνται για το υπόλοιπο 30% της Βασικής Ενίσχυσης, το “πρασίνισμα”, τις εξισωτικές του 2018 και το απόθεμα.

Για πρώτη φορά φέτος αγρότες μικρότεροι των 40 ετών οι οποίοι εντάχθηκαν στο επάγγελμα μετά το 2015 θα εισπράξουν ένα μπόνους ίσο με το 30% των δικαιωμάτων που διαθέτουν.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αύριο αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί τροπολογία που θα θεσπίζει ακατάσχετο 7.500 € για κάθε δικαιούχο ενισχύσεων γεγονός που όπως εκτιμάται το 50% τουλάχιστον των δικαιούχων ενίσχυσης θα εισπράξουν το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Ο Ζ. ΠΑΡΛΙΤΣΗΣ

Οπως εξηγεί στο paidis.com το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ Ζ. Παρλίτσης το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν οι αγρότες ξεπερνά το 1,15 δισ. €, εκ των οποίων 235 εκ. € αφορούν την εξισωτική αποζημίωση.

Ο κ. Παρλίτσης για μια ακόμη φορά υπογράμμισε τη σοβαρή δουλειά που γίνεται σε υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που επιτρέπει την έγκυρη καταβολή των ενισχύσεων, σε αντίθεση με το τί γίνονταν πριν μερικά χρόνια όταν αγρότες περίμεναν ακόμη και 5 χρόνια για να εισπράξουν ενισχύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ