ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ 1ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ήταν μεγάλη η χαρά, η τιμή, αλλά και η ικανοποίηση σε ό,τι αφορά τα μαθησιακά αποτελέσματα η παρακολούθηση από την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΣΔΕ Λάρισας εκτενούς σεμιναρίου Α’ Βοηθειών που προσέφερε η Υπέυθυνη του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας κ. Χριστίνα Γιώτσα.

Η κ. Γιώτσα αποδέχτηκε με μεγάλη προθυμία το αίτημα του ΣΔΕ για την διοργάνωση ειδικού σεμιναρίου με αυτό το θέμα στο πλαίσιο εκπόνησης προγράμματος αγωγής υγείας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο καλά εξοπλισμένο και φιλόξενο αμφιθέατρο του 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (που ευχαριστούμε και από εδώ).

Για 2 ημέρες οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με σημαντικές έννοιες του πεδίου των Α’ Βοηθειών, την προβληματικότητα και τη συνθετικότητά του, αλλά και την αναγκαιότητα της κατάκτησης βασικών δεξιοτήτων από το σύγχρονο ενεργό πολίτη, του οποίου δικαίωμα και υποχρέωση είναι να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί τον συμπολίτη του σε περίπτωση ανάγκης.

Η συμμετοχή ήταν καθολική (σχεδόν καμία απουσία), η προσήλωση έντονη και το ενδιαφέρον υψηλό. Παράλληλα με την παρουσίαση του άφθονου υλικού τέθηκαν πάμπολλες ερωτήσεις και αναπτύχθηκε και συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους και στην έμπειρη εκπαιδευτική νοσηλεύτρια του ΕΣ, κ. Γιώτσα.

Στο τέλος δόθηκε και βεβαίωση παρακολούθησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ