ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Κατά πλειοψηφία με τη θετική ψήφο της πλειοψηφούσας παράταξης αλλά και της παράταξης «Νέα Λάρισα» ψηφίστηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΔΣ ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων για το 2019, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Αδαμόπουλος παρουσίασε στην εισήγησή του

ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ύψους  131 εκ. ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα πως το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στα 39,5 εκ. ευρώ, ενώ τα ανείσπρακτα βεβαιωμένα χρέη παλαιοτέρων ετών προς το δήμο αγγίζουν τα 27 εκ. ευρώ.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μας έγιναν επενδύσεις που φτάνουν τα 60 εκ. ευρώ», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος στάθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έπληξε και την Τ.Α, αναφέροντας ωστόσο πως αναμένονται σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το ΕΘΙΑΓΕ, στην παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων, αλλά και στο φλέγον θέμα του δικτύου του ΟΣΕ εντός του αστικού ιστού.

Με εξαίρεση την παράταξη του Ντ. Διαμάντου που ψήφισε υπέρ εντοπίζοντας σημαντικά θετικά στοιχεία στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, με τη Ρ. Καραλαριώτου να μιλά για «ελάχιστο έργο», ενώ ο Θ. Μαμάκος περιέγραψε «τεχνοκρατικό κείμενο χωρίς αναπτυξιακή πορεία και προοπτική» και η Μ. Καμηλαράκη χαρακτήρισε «πλασματικό» τον προϋπολογισμό.

Τέλος αρνητική ήταν και η ψήφος της ΛΑΣΥ, με τον Π. Κρίκη να επισημαίνει πως “δεν υπήρξε πρωτοτυπία”, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη δημοτική αρχή ως «ικανό διαχειριστή του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησης».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ