ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιήσαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς διορισμούς.

«Παλεύουμε για την άμεση πραγματοποίηση όλων των  διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία, ενώ κάθε απόπειρα συζήτησης για «οροφή» στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας θα μας βρει απέναντι. Η προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας, είναι για τον κλάδο μας αδιαπραγμάτευτη», σημείωσαν μεταξύ άλλων οι δάσκαλοι.

Οι εκπαιδευτικοί καταδίκασαν «την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος», ενώ σε συνάντηση που ακολούθησε με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ε. Αναστασοπούλου επέμειναν πως «αταλάντευτα θα δώσουμε τη μάχη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή της εκπαίδευσης».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ