ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 89ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ

Κηδεύτηκε την Πέμπτη η άτυχη γυναίκα

Στο άναμμα του τζακιού και τη συντήρηση της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να ζεσταθεί το παλιό και πλινθόκτιστο σπίτι αποδίδεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Σωτηρίτσα Αγιάς, στοιχίζοντας τη ζωή της 89χρονης Ελένης Χαδούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από το τζάκι, ενώ τα «ντανιασμένα» ξύλα που βρισκόταν στον ίδιο χώρο και δίπλα ακριβώς από την εστία της φωτιάς βοήθησαν δυστυχώς στη γρήγορη εξάπλωσή της.

Τραγική ειρωνεία στο σπίτι υπήρχε και σόμπα, που σύμφωνα με μαρτυρίες η άτυχη ηλικιωμένη επέμενε να κρατά σβηστή επιλέγοντας την οικονομικότερη λύση των ξύλων, τα οποία λόγω ηλικίας στοίβαζε μέσα στο μοναδικό δωμάτιο του οικήματος για να αποφεύγει την κουραστική μεταφορά τους, ενώ και το απομονωμένο του σπιτιού συντέλεσε στον τραγικό θάνατο, αφού κανείς δεν αντιλήφθηκε τη φωτιά.

Σοκάρουν οι εικόνες από το κατεστραμμένο οίκημα, όπου πλέον όρθιοι στέκονται μόνο οι τοίχοι, ενώ κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μια ήσυχη γυναίκα «που πήγε άδικα», αφού παρά την ηλικία της «ήταν στα πόδια της» και μάλιστα φρόντιζε καθημερινά με τη βοήθεια συγγενικού της προσώπου και τα λιγοστά ζώα της.

Η κηδεία της Ε. Χαδούλη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κάτω Σωτηρίτσα.

Ειρήνη Παπουτσή.

ΦΩΤΟ: LARISANEW.GR

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ