ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Τάσου Τσιαπλέ

Με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης της εκμετάλλευσης των εθνικών οδών που έχουν υπογράψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, τις οποίες υλοποιεί στο ακέραιο και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η διέλευση τόσο της ΠΑΘΕ, όσο και της Ε65, έχει καταστεί απαγορευτική για την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού,

της Θεσσαλίας και γενικότερα, λόγω των πανάκριβων και πολλών διοδίων (μετωπικών και πλευρικών) που έχουν εγκαταστήσει και συνεχίζουν να εγκαθιστούν οι εταιρείες που έχουν την εκμετάλλευση τους.

Ετσι γίνεται αναγκαστική επιλογή για την πλειοψηφία των οδηγών που θέλουν να μετακινηθούν από Λάρισα προς Βόλο και αντίστροφα, να ταξιδεύουν από την παλιά οδό Λάρισας-Βόλου, που είναι σε κακή κατάσταση και με δεδομένο ότι ήδη έχει πολλαπλασιαστεί η κίνηση των μεγάλων οχημάτων, λόγω του οικονομικού κόστους, δημιουργείται πολύ μεγάλος κίνδυνος για τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, που ήδη έχουν συμβεί αρκετά, με ανθρώπινες θυσίες και υλικές ζημιές.

Σε λίγο τα διόδια θα φτάσουν έξω από τη πόρτα των σπιτιών μας. Να μια ακόμα απόδειξη τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη. Πάνω στην πολύμορφη φοροληστεία, με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, τη μείωση των τιμών παραγωγού των προϊόντων των μικρομεσαίων παραγωγών, που επιβάλουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επέβαλαν και πανάκριβα διόδια, για να κερδίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Συνυπεύθυνοι για την αφαίμαξη του λαού που γίνεται και μέσω των διοδίων, αλλά και για την παράδοση του εθνικού οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι τόσο ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και η παράταξη της Ν.Δ, που διοικούν την περιφέρεια, όσο και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια  και οι δήμαρχοι Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν με τις πολιτικές των κομμάτων τους, ότι η Ε65, η ΠΑΘΕ και όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, θα βρίσκεται στα χέρια των μεγαλοεργολάβων που θα το εκμεταλλεύονται για δεκαετίες, στήνοντας όλο και περισσότερα διόδια με δυσβάσταχτα χαράτσια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, βροντοφωνάζει. Φτάνει πιά! Πληρώσαμε και πληρώνουμε πανάκριβα για το οδικό δίκτυο. Υπολογίστε: Πανάκριβα διόδια. Από τη ληστρική τιμή των 1,50 €, κατά μέσο όρο, το λίτρο η βενζίνη, το 1 € περίπου είναι κρατική φορολογία και από το υπόλοιπο το 90% το καρπώνονται τα μονοπώλια του πετρελαίου. Ακόμα τους υπέρογκους φόρους που πληρώνουμε για αγορά αυτοκινήτου, για τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και τόσα άλλα. Δεν αντέχουμε άλλο!

Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους και δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες.

  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
  • Ενιαίος εθνικός, αποκλειστικά δημόσιος κατασκευαστικός φορέας που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες (δρόμους, κατοικίες, σχολεία, υγειονομικές μονάδες, κλπ), χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με προστασία του περιβάλλοντος. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
  • Να μειωθούν δραστικά οι τιμές στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα.
  • Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες με φορολόγηση 45% των κερδών τους και της περιουσίας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ