ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ DE MINIMIS ΣΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΑΝΑΜΠΕΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο και τον Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Δένδρων και Πρόεδρο της Τ.Κ. Δένδρων κ. Χρήστο Τασιούλα είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη

και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου ευχαρίστησε τον κ. Κόκκαλη για το γεγονός ότι η περιοχή του Δήμου Τυρνάβου συμπεριλήφθηκε στο de minimis των ροδακινοπαραγωγών και για τη νομοθετική ρύθμιση περί ακατάσχετου των αγροτών. Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν εξίσου και οι δύο πρόεδροι.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική de minimis και για τα αχλάδια, πράγμα το οποίο φαίνεται ότι θα καρποφορήσει στο α΄ τρίμηνο του 2019, η δυνατότητα εφαρμογής προγράμματος αναδιάρθρωσης της αμπελοκαλλιέργειας, με στόχο το θέμα να συζητηθεί σε μια ευρεία σύσκεψη στον Τύρναβο με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες μέσα στο Γενάρη.

Συζητήθηκε επίσης η αναμπέλωση με σκοπό να υπάρξει ένα καινούριο πρόγραμμα που θα αφορά το 2018, ώστε να κερδηθούν τα όποια στρέμματα χάθηκαν, και η προετοιμασία ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα το 2019 και τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο μια διυπουργικής συνάντησης με εκπροσώπους του Δήμου Τυρνάβου και των αμπελοκαλλιεργητών του δήμου, προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις για το πώς θα κινηθεί η αποστακτική διαδικασία στο μέλλον.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ζητήματα που συζητήθηκαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ