ΣΕ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑ2 με τίτλο Sustainability Empowered by Young Europeans, μαθητές του 2ου Επαλ Λάρισας συμμετείχαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Gelsenkirchen από 11 έως 15 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές του 2ου Επαλ Λάρισας συναντήθηκαν με μαθητές από την Γερμανία, Δανία, Ισπανία και Σκοτία. Εργάστηκαν σε μικτές ομάδες με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία, σε δραστηριότητες και επισκέψεις σχεδιασμένες από το Βerufskolleg fur Technik und Gestaltung.

Έμαθαν για τους τρόπους παραγωγής καθημερινών προϊόντων και τις τεχνικές με τις οποίες η παραγωγή μπορεί να γίνει βιώσιμη. Επισκέφτηκαν τους χώρους που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για την εξόρυξη άνθρακα και την ανάπλαση τους σε πάρκο, χώρους κατοικίας και συνεδριακό κέντρο με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε δραστηριότητα διάχυσης της κινητικότητας σε όλους τους μαθητές του 2ου Επαλ Λάρισας. Οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές που συμμετείχαν στην κινητικότητα παρουσίασαν τις δραστηριότητες που έγιναν στην Γερμανία και οπτικοακουστικό υλικό από την κινητικότητα και τις σχετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από την κινητικότητα αλλά και κατά την διάρκεια της μετακίνησης.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι μαθητές Βαγγέλης Δοξαράς, Γιάννης Λυγούρας, Γιάννης Παπαδημητρόπουλος, Αλέξανδρος Πελτικούδης και Δημήτρης Τζανακούλης με συνοδούς καθηγητές την κ. Ελένη Μουλάκη και τον κ. Αβραάμ Ζιώγα.

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η επιλογή των μαθητών που θα συμμετέχουν στην επόμενη προγραμματισμένη κινητικότητα του προγράμματος ΚΑ2 Erasmus+ τον Μάρτιο στην Ισπανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ