ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟ

Μία ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντίνος Διαμάντος με μία ομάδα νέων ανθρώπων με δική τους πρωτοβουλία. Μαζί και μερικοί γονείς, με τον Γιώργο Χελιδώνη και τον Νίκο Αλβανό εξ αυτών δίπλα του.

Με την εξαρχής σοβαρή επισήμανση που του έθεσαν οι νέοι συμπολίτες ότι, θέλουν περισσότερο χώρο συζήτησης και παρέμβασης με τους θεσμούς της πόλης, κάτι που όπως τόνισαν νιώθουν ότι παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα σήμερα.

Το ξεχωριστό βέβαια ήταν ότι νέοι – φοιτητές, τελειόφοιτοι, εργαζόμενοι και άνεργοι-  συζήτησαν για την πόλη τους, την πόλη μας.

Θέτοντας τις αγωνίες τους (το εργασιακό τους μέλλον), επιδοκιμάζοντας παρεμβάσεις (όπως οι πρόσφατες διαμορφώσεις στο κέντρο, τα αθλητικά όργανα στο Πηνειό), απαιτώντας (ακόμα πιο λειτουργική και έξυπνη πόλη, περισσότερες ευκαιρίες δημιουργικής εναλλακτικής δράσης, πιο ουσιαστική Παιδεία και Εκπαίδευση), στηλιτεύοντας (την κακή νοοτροπία και έλλειψη παιδείας του κόσμου, την έλλειψη των θέσεων στάθμευσης περιμετρικά ώστε να μειωθεί η είσοδος στο κέντρο),  προτείνοντας (ιδέες για τον τουρισμό της πόλης, περισσότερους χώρους συνάντησης-στέκια των νέων, περισσότερους ποδηλατοδρόμους), επισημαίνοντας (δεν υπάρχει ουσιαστικός δεσμός της πόλης – Δήμου με τους φοιτητές- σπουδαστές, δεν είναι δυνατόν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τουριστικών να μη βρίσκουν ανταπόκριση για πρακτική στη Λάρισα και να πηγαίνουν στο Βόλο, ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος στην Ηρώων Πολυτεχνείου θέλει αποκατάσταση ενώ, σ’ αυτόν μπροστά στην Πινακοθήκη έσπασαν τα κολονάκια οπότε έπαψε να είναι ποδηλατόδρομος).

Και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που καταγράφτηκαν από τον επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντίνο Διαμάντο. Δίνοντας έτσι την σπουδαία ευκαιρία να αφουγκραστεί και να σημειώσει σημαντικά ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην δημοτική ατζέντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ