ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ 800.000€ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης με τον επιλεχθέντα εργολάβο από τη διαγωνιστική διαδικασία για το έργο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στο δήμο Τυρνάβου άναψε σήμερα το Ε’ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγοντας το δρόμο για να ξεκινήσει άμεσα το συγκεκριμένο σημαντικό έργο στο δήμο Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, η εργολαβία που θα ξεκινήσει τον πρώτο μήνα του 2019 προβλέπει έργα αναβάθμισης για την αντιπλημμυρική προστασία καθώς και για τη βελτίωση της απορροής των ομβρίων υδάτων που προτείνονται να κατασκευαστούν στις Τοπικές Κοινότητες Αργυροπουλίου, Δαμασίου και Ροδιάς, στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα καθώς και στην περιοχή Μπουγάζι Τυρνάβου με την ανακατασκευή της ιρλανδικής διάβασης.

Ειδικότερα προβλέπεται να εκτελεστούν τα κάτωθι έργα:

Στην Τ.Κ. Αργυροπουλίου

– Επέκταση δικτύου ομβρίων

– Καθαρισμός και αποκατάσταση αντιπλημμυρικών τάφρων

– Αποκατάσταση έργων οδοποιίας

Στην Τ.Κ. Δαμασίου

– Αντικατάσταση υφιστάμενης ανοικτής τάφρου

– Περιφερειακές αντιπλημμυρικές τάφροι

– Φρεάτιο υδροσυλλογής γηπέδου Δαμασίου

Στη Δ.Κ. Αμπελώνα προτείνεται η κατασκευή νέων αγωγών και φρεατίων υδροσυλλογής για την αντιπλημμυρική προστασία τμημάτων του οικισμού, μεταξύ των οποίων η είσοδος του Αμπελώνα στο ακίνητο Καπλάνη και η περιοχή μπροστά στο ακίνητο Λαμπρονίκου και η επέκταση νέου αγωγού ομβρίων υδάτων στα νότια του οικισμού.

Στην Τ.Κ. Ροδιάς και συγκεκριμένα στην οδό που διέρχεται μπροστά από την εκκλησία του οικισμού όπου παρατηρούνται τοπικά προβλήματα συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων προτείνεται η κατασκευή νέου αγωγού που θα οδηγεί τα ύδατα σε παρακείμενη τάφρο.

Τέλος στη Δ.Κ. Τυρνάβου προτείνεται η αποκατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στην περιοχή Μπουγάζι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ