Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου του Τυρνάβου Αγίου Γεδεών, ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνονται την Κυριακή σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σήμερα Σάββατο  έγινε ο σημαιοστολισμός και η φωταγώγηση της πόλης, ενώ στο φερώνυμο ναό τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Την Κυριακή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ώρα   8.00 π.μ.   Άφιξη του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στο ναό. Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου

Ώρα   8.30 π.μ.   Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ώρα 10.10 π.μ.  Προσέλευση των Σχολείων της πόλης, Συλλόγων, Σωματείων και Συνεταιρισμών.

Ώρα 10.30 π.μ.  Προσέλευση επισήμων.

Ώρα 10.45 π.μ.  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και της Αγίας Κάρας του Οσιομάρτυρος Αγίου Γεδεών, συνοδεία Στρατιωτικού Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου, αρτοκλασία στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ώρα 11.30 π.μ.  Δεξίωση στο Δημαρχείο.

Ώρα   5.00 μ.μ.   Υποστολή Σημαίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ωρα 6.00μ.μ: Μουσική Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με τη συμμετοχή της χορωδίας της Βυζαντινής Σχολής της Μητρόπολης, της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και παρουσίαση του βιβλίου «Οι εκκλησίες της νέας Ιερουσαλήμ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com