ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Η Α’ Αγιολογική ημερίδα στον Τύρναβο προς τιμήν του Αγίου Γεδεών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό της έναρξης.

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου του Β´, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των τριών ομιλητών.
Ο π. Παρθένιος ανέπτυξε το θέμα «Οσιομάρτυς Γεδεών – μοναχισμός και μαρτύριο», για να ακολουθήσει ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης με το θέμα του «Ο Άγιος Γεδεών βάσει των πηγών της εποχής και των μεταγενεστέρων», ενώ τις ομιλίες έκλεισε η κ. Σουλτάνα Λάμπρου με το θέμα της «Μαρτυρία περί Μαρτύρων».
Την ημερίδα συντόνιζε ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του μητροπολίτη, καθηγητής κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας.
Στο τέλος ο κ. Ιερώνυμος έκλεισε την επιστημονική ημερίδα ευχαριστώντας όλους όσοι κοπίασαν για να έλθει εις πέρας η εκδήλωση ενώ τόνισε ότι ο Άγιος Γεδεών με το μαρτύριο του απέδειξε τη ζωντανή παρουσία της πίστης μέσα στην κοινωνία και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να γίνονται καθημερινά μάρτυρες της Ορθοδοξίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ