ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε σήμερα στον Τύρναβο, παρουσία εκπροσώπων των θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της περιοχής και πλήθους πιστών, η μνήμη του πολιούχου του Τυρνάβου Αγίου Γεδεών.

Στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα ναό εψάλη πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της εικόνας και της κάρας του Αγίου στο κέντρο της πόλης.

Στην πλατεία έγινε η αρτοκλασία ενώ στον άγιο Γεδεών αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τους μητροπολίτες Δράμας και Γρεβενών που συμμετείχαν τόσο χθες στον εσπερινό όσο και σήμερα στη λειτουργία, τη δοξολογία και την αρτοκλασία.

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων και την επιστροφή της κάρας και της εικόνας του αγίου στην εκκλησία ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης δεξιώθηκε τους εκπροσώπους των αρχών και τους πολίτες στο δημαρχείο.

Στις σημερινές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης, ο υφυπουργός Π.Α.Α.Τ. Βασίλης Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές Ν. Παπαδόπουλος, Χρ. Κέλλας, Γ. Κατσιαντώνης και Κ. Μπαργιώτας, ο διοικητής της Π.Υ. Λάρισας Πύραρχος Ζήσης Μπρούζας, η πολιτευτής της ΝΔ Θεοδώρα Κάλλα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Δ. Κουγιώνης, Στ. Δόβας και Ν. Μαλάκος, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγγος, το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ Ζ. Παρλίτσης,  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ