Ο ΚΟΙΣΠΕ ΜΥΡΙΜΙΔΟΝΕΣ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Λάρισας “Μυρμιδόνες” τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία καταστήματος με είδη δώρων ψιλικά , χαρτικά και νοσοκομειακά είδη, στο ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ δίπλα από το κυλικείο στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο των στόχων του Συνεταιρισμού, ο ΚΟΙΣΠΕ Λάρισας «Μυρμιδόνες» δραστηριοποιείται ήδη με τη λειτουργία συνεργείου καθαρισμού εσωτερικών χώρων,και με συνεργείο τραπεζοκομίας-σίτισης, και σταδιακά διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Με στόχο και σύνθημα: “Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη” μέσω του ΚΟΙΣΠΕ «Μυρμιδόνες» ένα ακόμη άτομο βρήκε εργασία σε ένα συνεταιρισμό που μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας έχει προσλάβει 16 άτομα.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης του τομέα ψυχικής υγείας Ν. Λάρισας “Μυρμιδόνες”

Είναι δομή ψυχικής υγείας (ΝΠΙΔ) υπό την εποπτεία του υπουργείου υγείας,με σκοπό την ψυχοκοινωνική επανένταξη και την εργασιακή αποκατάσταση ψυχικά ασθενών.

Αναπτύσσει επιχειρηματικές δράσεις οποιασδήποτε μορφής για αυτόν το σκοπό.

Μέλη του είναι :

Α)Λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Β) Επαγγελματίες ψυχικής υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στον Συνεταιρισμό.

Γ)τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας (ΠΓΝΛ – ΓΝΛ),ο Δήμος Λαρισαίων,ο Δήμος Αγιάς,ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ψυχικά ασθενών Λάρισας,ο σύλλογος γονέων και Φίλων αυτιστικών παιδιών Λάρισας,ο ΦΟΔΣΑ Λάρισας.

Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης αποτελούν Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, με περιορισμένη ευθύνη των μελών τους, που θεσπίστηκαν με τον Ν. 2716/99 του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την «Ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας» και στοχεύουν στην κοινωνική- οικονομική ενσωμάτωση, και την είσοδο στην αγορά εργασίας, ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μέσα από την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριότατων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ