ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Αγαπητοί συμπολίτες
Μια δημιουργική χρονιά φεύγει και μια νέα ανατέλλει,   είμαστε βέβαιοι εξίσου δημιουργική και αποδοτική. Το 2018 παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της πολυετούς κρίσης, έγιναν μεγάλα και σημαντικά βήματα για την Λάρισα μας.

Ηταν μια χρονιά, κατά την οποία κυριάρχησαν οι μεγάλες παρεμβάσεις στην καρδιά του κέντρου της πόλης, προκαλώντας βεβαίως και σχετική αναστάτωση.  Η ολοκλήρωση όμως των παρεμβάσεων, ανέδειξαν και φώτισαν το σχέδιο και το όραμά μας για την Λάρισα. Σήμερα που τα πρώτα έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, έχουν ολοκληρωθεί είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των Λαρισαίων επικροτεί τις προσπάθειες μας και αντιλαμβάνεται την θετική προοπτική της πόλης και του Δήμου μας.

Τις ημέρες των γιορτών  όλοι μας αισθανόμαστε ότι η πόλη πλέον ομορφαίνει και ανοίγει τα φτερά της. Η ολοκλήρωση των πρώτων έργων και η εικόνα που παρουσιάζουν σε αυτό το διάστημα λειτουργίας τους και η εμφανώς αυξημένη επισκεψιμότητα στην πόλη μας, αποδεικνύουν την δυναμική και τις προοπτικές της. Δεν είναι υπερβολικός και μαξιμαλιστικός ο στόχος που θέτει η δημοτική αρχή και σύσσωμοι οι φορείς της πόλης, η Λάρισα να αναδειχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης της χώρας. Οι δυνατότητες υπάρχουν.

Χρειάζεται βεβαίως πολύ και σκληρή δουλειά ακόμη. Το 2019 θα είναι εξίσου δημιουργικό για την Λάρισα που ήδη πραγματώνει το άλμα προς το μέλλον.

Τις επόμενες εβδομάδες, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τα έργα της διαμόρφωσης της οδού Ασκληπιού, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (από Μανδηλαρά μέχρι την Γρηγορίου Ε’ και την Ιουστινιανού), αλλά και το έργο της συνολικής παρέμβασης στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, με νέα πεζοδρόμια, οδοποιία, φωτισμό και πράσινο, το οποίο θα συνεχιστεί και σε άλλες συνοικίες.

Επίσης, στο δρόμο της δημοπράτησης παίρνει και το έργο ανάπλασης της οδού Νικηταρά  και Αυξεντίου, με την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου και 28ης Οκτωβρίου.

Το Φθινόπωρο, θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο του συστήματος πρόσβασης στους πεζοδρόμους, με το Κέντρο Ελέγχου. Ετσι θα δοθεί οριστικό τέλος στα προβλήματα που προκαλούνται στα πεζοδρομημένα τμήματα του κεντρικού τομέα της πόλης, ενώ η πόλη θα εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία των «έξυπνων πόλεων». Ακολουθούν αμέσως οι διαγωνισμοί για την ελεγχόμενη στάθμευση και τα περιφερειακά παρκινγκ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας έργα διαμόρφωσης και άλλων δρόμων του κεντρικού τομέα, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας (Ιουστινιανού, Αιόλου, Κολοκοτρώνη, Κοραή κ.α.), με ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου κ.α.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ θα συνεχίσει το έργο αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στις συνοικίες της πόλης και την πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων.  Το 2019 ξεκινάμε με την συνοικία Αλκαζάρ (Παπασταύρου) και θα ακολουθήσει η περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Όλα τα παραπάνω είναι έργα και παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν ή θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019. Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στην επόμενη δημοτική περίοδο, η δημοτική αρχή,  που θα προκύψει από τις εκλογές του προσεχούς Μαϊου, θα έχει να υλοποιήσει ώριμα έργα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ.  Εμείς θα διεκδικήσουμε τη ψήφο των πολιτών, για να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη συνέχιση αυτού του μεγάλου έργου, το οποίο σχεδιάσαμε εξ αρχής, προετοιμάσαμε και ήδη υλοποιείται. Ολες αυτές οι παρεμβάσεις πέραν της δυναμικής που προσδίδουν στην Λάρισα, βελτιώνουν  σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σε μια πόλη, όπου ανθεί ο πολιτισμός,  .  πολιτισμός για όλους, με προσήλωση στην ποιότητα των εκδηλώσεων και των δράσεων.

Σε μια Λάρισα που οι άνθρωποι της, όλοι μας, έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν, να συνεργάζονται και  να αλληλεπιδρούν. Σε  μια Λάρισα που ξέρει να παραδίδει μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και έχει απλώσει δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Αλλάζουμε χρόνο, γυρίζουμε σελίδα και συνεχίζουμε μαζί στην νέα εποχή για την Λάρισα. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αισιοδοξία και αλληλεγγύη,  μα πάνω από όλα αγάπη στον συνάνθρωπό.

Εύχομαι από καρδιάς υγεία, ειρήνη, ευημερία και πρόοδο.

Καλή χρονιά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ