ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΛΑΧΙΚΑ

Η Συντροφιά Βλάχων Αθήνας υποδέχεται τον νέο χρόνο με ένα διπλό καλλιτεχνικό γεγονός στις 19 Ιανουαρίου και ώρα 20.00μμ στον Κινηματογράφο “Τριανόν” (Κοδριγκτώνος και Πατησίων). 
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς λαμβάνει χώρα η μοναδική θεατρική παράσταση με τίτλο η “Συμπεθέρα από το Περιβόλι” (Cuscra Privuleata) από τον θίασο του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας. Πρόκειται για ένα γαμήλιο θεατρικό δρώμενο της Ζωής Παπαζήση-Παπαθεοδώρου από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στη βλαχική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το αίσιο τέλος της θεατρικής παράστασης εξελίσσεται σε αυθεντικό ολονύκτιο μουσικό γλέντι με την συμμετοχή όλων των καλεσμένων! Τα βλάχικα παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα των αρμάνων της Βαλκανικής ερμηνεύουν τα κορυφαία μουσικά σχήματα των Δημήτρη Παράσχου και Δημήτρη Λεβέντη.
Η μουσικοθεατρική εκδήλωση “Cuscra Privuleata” είναι ακόμη μια δράση της Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάσωση και διδασκαλία της βλαχικής γλώσσας και για την ανάδειξη του πλούτου του βλαχικού πολιτισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μουσικού γλεντιού στον χώρο της υποδοχής του ιστορικού Κινηματογράφου “Τριανόν” θα διατίθενται σε οικονομικές τιμές ποτά και παραδοσιακά εδέσματα.
Γενική είσοδος στα 5 ευρώ. Για τα παιδιά έως 14 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Στοιχεία επικοινωνίας: sarmanjilor@gmail.com και 6977122830 (Απόστολος Καψάλης), 6932573830 (Ναταλία Ντάσιου) και 6984978341(Κωνσταντίνος Χατζητέγας)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com