ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΦΑΛΑΝΗΣ

Το Γενικό Λύκειο Φαλάνης για τρίτη χρονιά, πήρε μέρος στην 38η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου  Νέων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από 14 έως 18 Δεκεμβρίου 2018.

Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής αποτελούν πιστές αναπαραστάσεις των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαρθρώνονται με βάση τους κανόνες του ίδιου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο  Νέων έχει σαν στόχο οι νέοι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις διαδικασίες – εργασίες του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου συμμετέχοντας σε επιτροπές (Committees) και μέσω συζητήσεων και διαφόρων δράσεων να επιδώσουν ένα ψήφισμα για το θέμα της επιτροπής που έχουν δουλέψει.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης φέτος εκ μέρους του Σχολείου μας πήρε μέρος η μαθήτρια της Α΄ Τάξης, Θεοδοσίου Ζωή, συμμετέχοντας στην επιτροπή CULT /Committee on Culture and Education με θέμα :

“Shaping tomorrow: What  measures can the EU take to address the immediate education needs of refugee and migrank children, which fostering long-term social inclusion across Europe”.

Συντονίστρια της δράσης και συνοδός καθηγήτρια ήταν η κ.Ασπασία Ταμπαξή-Παπαδόντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ