ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Η ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Για τις αλλαγές που προωθούνται στα θέματα ισότητας των δύο φύλων αλλά και στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας ενημέρωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στη διάρκεια συνάντησής τους στο δημαρχείο.

Η υφυπουργός τόνισε πως με το σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή για ψήφιση διευρύνεται και ουσιαστικοποιείται η ισότητα των φύλων με τη δημιουργία και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης επιτροπών για το θέμα με αυξημένο ρόλο σε σχέση με τις υπάρχουσες ενώ αναλαμβάνει το κράτος την χρηματοδότηση των δομών στήριξης των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα (κακοποιημένες) συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε ακόμη στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας για τα ζητήματα της ισότητας των δύο φύλων με τις Ενώσεις Περιφερειών και Δήμων της χώρας. Από την δική το πλευρά ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε σημαντική την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός της ανάληψης της χρηματοδότησης από το κράτος των δομών στήριξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ