ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ)

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του μηχανισμού του δήμου από το απόγευμα τη Παρασκευής μέχρι και χθες το μεσημέρι που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκχιονισμού δρόμων σε όλο το δήμο Τυρνάβου, εξέφρασε χθες ο αντιδήμαρχος Χρ. Τσιόπας, επισημαίνοντας ότι παρά τι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αντιμετωπίστηκαν άμεσα

όλα τα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το βράδυ της Παρασκευής αλατιέρες του δήμου έριξαν αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, ενώ μηχανήματα κράτησαν καθαρό όλο το δίκτυο που συνδέει τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες ενώ απομακρύνθηκε χιόνι και από το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Μηχανήματα του δήμου αλλά και κάποια που ναύλωσε ο δήμος κράτησαν καθαρούς και τους αγροτικούς δρόμους ενώ όπου χρειάστηκε όπως σε περιπτώσεις στο Βοτανοχώρι, το Αργυροπούλι, τη Ροδιά, το Δαμάσι και το Δαμασούλι έγιναν επεμβάσεις μηχανημάτων και άνοιξαν δρόμοι προς ποιμνιοστάσια.

Στη μάχη με τα χιόνια από την πρώτη στιγμή και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κουτσοδήμος, σημείωνε χθες ότι εργαζόμενοι και χειριστές μηχανημάτων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για μα παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι σε όλο το δήμο.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

Από το δήμο Τυρνάβου ανακοινώθηκε ότι από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια του παγετού και της επικράτησης πολικών θερμοκρασιών θα είναι ανοικτές θερμαινόμενες αίθουσες για να φιλοξενήσουν άστεγους και άτομα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη θέρμανση για τους χώρους διαβίωσής τους.

Οι ανοικτοί θερμαινόμενοι χώροι βρίσκονται στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο και είναι έτοιμοι να υποδεχθούν όσους έχουν ανάγκη.

Παράλληλα τονίζεται ότι όσοι πολίτες δουν άτομα που διαβιώνουν σκληρά σε επικίνδυνες συνθήκες, μπορούν να επικοινωνήσουν με το δήμο Τυρνάβου στα τηλέφωνα 24923 50100 και 6946 733125.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Προληπτικά μέτρα για την προστασία των σωληνώσεων του ακινήτου από ενδεχόμενο παγετό, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΥΑ Τυρνάβου. Στην ανακοίνωση υπάρχουν οδηγίες προστασίας οι οποίες είναι:

 • Παρατηρήστε προσεκτικά πού βρίσκονται η κεντρική και οι περιφερειακές βάνες απομόνωσης (διακόπτες) του ακινήτου σας. Βεβαιωθείτε επίσης ποιος ακριβώς είναι ο δικός σας υδρομετρητής επί του πεζοδρομίου. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι διακόπτες του υδροδοτικού κυκλώματος ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε ώστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν. Οι υδραυλικοί της επιχείρησης συνιστούν στους καταναλωτές να μονώσουν τα υδρόμετρα και τις εσωτερικές σωληνώσεις τους, η προστασία των οποίων είναι ευθύνη τους, αλλά και να κρατούν μονωμένους και κλειστούς τους χώρους των υδρομέτρων. Σε περίπτωση διαρροής λόγω σπασμένου υδρομέτρου καλούν τους πολίτες να κλείνουν, εάν γίνεται, τη βάνα, διαφορετικά να περιμένουν να ξεπαγώσουν οι σωληνώσεις και να έχουν πάντα τον νου τους σε πιθανές διαρροές.
 • Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του ακινήτου σας, ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά την διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες) να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αφήσετε ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού (να στάζει).
 • Θυμηθείτε να μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου. Επίσης, προσπαθήστε να περιορίσετε τις καθημερινές δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (όπως πλυντήρια ρούχων κτλ.)
 • Φροντίστε να ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό από την κατασκευάστρια εταιρία ή από τον ειδικό που τοποθέτησε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού 3 κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και τοποθετείστε το.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρές διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια των μπάνιων. Αν υπάρχουν, φροντίστε να τις επιδιορθώσετε άμεσα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά.

Αν παρόλα αυτά παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του ακινήτου και κατόπιν ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν διαπιστώσετε ότι συνεχίζει να «γράφει», αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή (σπασμένος σωλήνας) στο δίκτυό σας. Κλείστε αμέσως το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε έναν υδραυλικό. Ζητήστε απόδειξη ή βεβαίωση υδραυλικού για την επισκευή της διαρροής.
 • Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα που είναι κοντά στον διακόπτη έτσι ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό. Επίσης παρακαλείστε να μην ρίχνετε ζεστό νερό στο υδρόμετρο για να ξεπαγώσει, καθώς έτσι υπάρχει κίνδυνος θραύσης του κρυστάλλου, με συνέπεια την καταστροφή του οργάνου.
 • Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές σας εγκαταστάσεις και απομονώστε τις.

Για οποιαδήποτε βλάβη παρατηρήσετε λόγω του παγετού μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Tηλ. Κέντρο Δήμου Τυρνάβου: 2492350100

Αναγγελία βλαβών Δ.Ε.Υ.Α.Τ: 2492350114

ΤΗΛΕΦΩΝΟ  1ου ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Τ : 6979443665

ΤΗΛΕΦΩΝΟ  2ου ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Τ : 6932371752

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com