ΈΜΠΕΙΡΗ ΣΤΗΝ Α1 ΑΠΟ ΤΑ 18 ΤΗΣ!

Η Μαρία Μπαλάτσα του ΝΟΛ χαρακτηρίζει το πόλο «πηγή ζωής» για αυτήν

Είναι μόλις 18 χρονών και έχει προλάβει να κάνει πράγματα που άλλες δεν έχουν κάνει σε ολόκληρη καριέρα! Η Μαρία Μπαλάτσα, (περί ης ο λόγος και που μαζί με την αδερφή της Ναυσικά, ήρθε από την Πάτρα και τη ΝΕΠ στη Λάρισα και το ΝΟΛ) παίζει πόλο από τα 12 της χρόνια,

– ενώ πριν αρχίσει να παίζει πόλο ήταν κολυμβήτρια, παίρνοντας μέρος σε όλους τους κολυμβητικούς αγώνες – κι έχει παίξει τρεις φορές στην Α1 μαζί με την φετινή! Έχει λάβει την πρώτη θέση με την εθνική Νεανίδων στο Βελιγράδι στη Βαλκανιάδα του 2016 και κάθε χρόνο την τελευταία 4ετία, κάνει προετοιμασία με την Εθνική στα καμπ!

Κι αυτό δεν έχει ως αποτέλεσμα ευχάριστα συναισθήματα πάντα, αφού όπως μας λέει «με έχουν διώξει δύο φορές από την Εθνική ομάδα μια εβδομάδα πριν φύγουμε με την αποστολή. Έχω δεχτεί και ζήσει μεγάλες πίκρες στο άθλημα, καθώς δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να τους δείξω πόσο καλή είμαι σε αυτό που κάνω, παρόλο που προέρχομαι από ομάδα της επαρχίας και έχω μάθει να παλεύω μόνη μου! Όμως δεν το βάζω κάτω, συνεχίζω να παλεύω παραπάνω από τα όρια μου, και θέλω ταυτόχρονα με αυτό να περάσω ένα μήνυμα, να πω σε όλα τα νέα παιδιά πως αν δεν τους δόθηκε η ευκαιρία σε αυτό που κάνουν, να μην το βάζουν κάτω και να συνεχίζουν να παλεύουν, γιατί ο δρόμος για την κορυφή είναι πολύ δύσκολος».

Για το πως είδε το ΝΟΛ στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καλύτερο ή χειρότερο από ότι τον περίμενε, μας λέει: Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό, στα πρώτα τα παιχνίδια δεν ήμασταν τόσο καλά, είμαστε μια καινούργια ομάδα που θέλει δουλειά, όμως παιχνίδι με παιχνίδι δείξαμε καλύτερα πράγματα, η συνεργασία μας πλέον είναι πολύ καλή και στα τελευταία παιχνίδια πήγαμε πολύ καλά.

Η ίδια έχει και παλιότερα εμπειρία στην Α1. Για το φετινό πρωτάθλημα μας λέει:

Πράγματι έχω παίξει στην Α1 και παλιότερα. Μπορώ να πω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο και πολύ αβέβαιο, καθώς δεν γνωρίζουμε ποια ομάδα θα καταφέρει να μείνει στην επιφάνεια, Όλες παλεύουμε για την παραμονή και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος λοιπόν.

Ήρθε από την Πάτρα στη Λάρισα. Οταν της ζητάμε να μας πει που      διαφέρουν και που μοιάζουν οι δύο μεγαλουπόλεις της επαρχίας (και στο πόλο και στην εν γένει ζωή), επισημαίνει:

Η διαφορά ανάμεσα στην Πάτρα και στη Λάρισα είναι αισθητή, αφού η Πάτρα έχει παράδοση στο πόλο σε αντίθεση με την Λάρισα. Ταυτόχρονα μοιάζουν πολύ, γιατί είναι ομάδες της επαρχίας και οι δύο και δέχονται και οι δύο την ίδια αντιμετώπιση από τις ομάδες της Αθήνας. Τις υποτιμούν το ίδιο πολύ.

      Όσο για το πως βλέπει το μέλλον του ΝΟλ στην Α1 φέτος και γενικότερα;

Για το μέλλον του ΝΟΛ, είμαι πολύ αισιόδοξη καθώς πιστεύω πως θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία αυτή για αρκετά χρόνια. Ναι, πιστεύω πως θα αφήσει την δική του ιστορία το γυναικείο πόλο του ΝΟ Λάρισας.

Η Μαρία Μπαλάτσα είναι μόλις 18 χρονών. Τι θέλει από το μέλλον της στο πόλο και τη ζωή εν γένει;

Πράγματι είμαι μόλις 18. Μέχρι πριν λίγο καιρό ζητούσα να παίξω ακόμη μια χρονιά στην Εθνική. Πλέον βλέποντας πως ίσως να μην είναι εφικτό ζητάω μόνο να είμαι χαρούμενη για αυτό που κάνω να προσφέρω βοήθεια  στην ομάδα μου και να το κάνω πάντα με την ίδια τρέλα και χαρά, αφού είναι πηγή ζωής για εμένα αυτό που κάνω. Από το ίδιο το πόλο ζητάω να υπάρχει ισότητα και να μην άδικο για άτομα που έχουν ταλέντο. Να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά.

Και τι εύχεται για το 2019 στον κόσμο του υγρού στίβου αλλά και σε όλο τον κόσμο;

Στον κόσμο του υγρού στίβου αλλά και γενικότερα εύχομαι υγεία και ευτυχία. Να φέρει το νέο έτος χαρά και ευκαιρίες στα νέα παιδιά που κάνουν αγώνα μεγάλο σε οποιαδήποτε άθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ