ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΟΛ

Η 18χρονη τερματοφύλακας Χρυσή Καζάνα μιλά για το μέλλον της λαρισινής ομάδας 

Είναι 18 ετών, πρωτοετής φοιτήτρια στην κτηνιατρική σχολή Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε να κολυμπάει περίπου 3 ετών μέχρι και τα 12 όπου την κέρδισε η υδατοσφαίριση. Από την αρχή σχεδόν της πορείας της στο πόλο είχε αρκετές συμμετοχές στα ηλικιακά πρωταθλήματα, γεγονός που την βοήθησε να δεθεί και να  αφοσιωθεί  στο άθλημα αυτό.

Ο ζήλος της Χρυσής Καζάνα του ΝΟΛ, (περί αυτής πρόκειται), για την εξέλιξη σε συνδυασμό με τις καθημερινές προπονήσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα 15 της να κληθεί για πρώτη φορά σε κλιμάκιο της εθνικής ομάδας εν όψει των θερινών ευρωπαϊκών αγώνων. Έκτοτε μέχρι σήμερα κάθε χρόνο δέχεται κλήσεις στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, έχοντας πάρει μέρος σε όλες τις προετοιμασίες που αυτά απαιτούν. Έλαβε μέρος με την εθνική ομάδα Νεανίδων  το καλοκαίρι του 2017 στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης «Πύθια καπ» στο οποίο η Εθνική μας κατέλαβε την 3η θέση.

Όσον αφορά την πορεία της σε διασυλλογικό επίπεδο, από τα 15 παίζει βασική τερματοφύλακας στην ομάδα της Λάρισας με την οποία έχει πανηγυρίσει ένα ασημένιο μετάλλιο και φυσικά την πολυπόθητη άνοδο στην πρώτη κατηγορία την χρονιά που μας πέρασε. «Διάλλειμα» από την πορεία της στη Λάρισα και το ΝΟΛ, υπήρξε η μεταγραφή της στον Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου, μια ομάδα με παράδοση στην υδατοσφαίριση και στην πρώτη κατηγορία, στην οποία και απέκτησε τις πρώτες της εμπειρίες ως βασική τερματοφύλακας στο ανώτερο επίπεδο και με την οποία πανηγύρισε μια 4η θέση στο πρωτάθλημα Νέων γυναικών και μια 2η θέση στο πρωτάθλημα Nεανίδων.

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να μας πει, πως βλέπει την νέα χρονιά για το ΝΟΛ…

«Η φετινή χρονιά είναι σαφώς μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την ομάδα μας, δεδομένου ότι διανύει το παρθενικό της ταξίδι στην πρώτη κατηγορία. Από το  γεγονός αυτό πηγάζει σαφώς άγχος, αγωνία  αλλά και μια γλυκιά αδημονία για τα παιχνίδια. Η ομάδα έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας γεγονός που απαντά στον ενθουσιασμό που την διακρίνει.  Προσωπικά θεωρώ πως η παραμονή στην κατηγορία, – που αποτελεί άλλωστε και τον βασικό στόχο της ομάδας, – είναι εφικτή εφόσον το δυναμικό της απαρτίζεται από άτομα με ταλέντο που δουλεύουν σκληρά και οραματίζονται την ανέλιξη της λαρισινής υδατοσφαίρισης».

Όμως πώς είδε το ΝΟΛ στα παιχνίδια του α’ γύρου πρωταθλήματος και του κυπέλλου…

«Τα πρώτα παιχνίδια ήταν σαφώς δοκιμαστικά, αφού η ομάδα δουλεύει για πρώτη φορά σε αυτούς τους ρυθμούς. Υπήρξαν αρκετά λάθη που απορρέουν  κυρίως από τον ενθουσιασμό της ομάδας και από την περιορισμένη  κοινή προετοιμασία. Ωστόσο, ήταν  φανερή μια σταδιακή βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι που βασίζεται στην καθημερινή προπόνηση και την ομαδικότητα».

Όσο για το τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει για να έρθει η παραμονή;..

«Δεν θεωρώ ότι κάτι πρέπει να αλλάξει για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής, αρκεί να συνεχιστεί η εντατική σκληρή δουλειά και να παραμείνει το ομαδικό και αρμονικό πνεύμα της ομάδας».

Στην πορεία των αγώνων έγινε βασική παίκτρια στην Α1. Μας λέει πως νιώθει για αυτό…

«Πράγματι, μου δόθηκε η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω στα τελευταία παιχνίδια  γεγονός που με  χαροποιεί ιδιαίτερα. Μολονότι δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο, είναι αρκετά διαφορετικό να αγωνίζεσαι με το σκουφάκι της ομάδας της πόλης σου και να βιώνεις την θερμή υποστήριξη των συμπολιτών σου. Αυτό συνεπάγεται μια περίσσεια χαρά αλλά και άγχος για την πραγματοποίηση του βασικού στόχου της ομάδας».

Τέλος τί θα ήθελε να φέρει το 2019 στη λαρισινή υδατοσφαίριση;

«Το 2019 θα ήθελα να φέρει στην ομάδα μου υγεία, εξαλείφοντας κάθε είδους τραυματισμό καθώς και το να πραγματοποιήσει τον κύριο στόχο της, την παραμονή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ