ΣΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΆΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Ανακοίνωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Η Άννα Βαγενά, αφουγκραζόμενη το δίκαιο αίτημα των φοιτητών, των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας,

Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζήτησε με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη μη κατάργηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, αλλά την αναβάθμισή του, όπως έγινε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όπως θα γίνει και στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη στείλει δύο επιστολές στον Πρωθυπουργό (3/12/18 και 30/12/18) ζητώντας να αναιρεθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η απόφαση για την κατάργηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κατά την τοποθέτησή της στην επιτροπή, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο για την κατάργηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, ενός τμήματος εκ των τριών αντίστοιχων συνολικά σε όλη τη χώρα, με βάση εισαγωγής υψηλότερη από πολλά τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, νέες σύγχρονες υποδομές και αριθμό ακαδημαϊκού προσωπικού που το καθιστά αυτοδύναμο.

Η Άννα Βαγενά εξέφρασε, επίσης, την απορία της σχετικά με ποιο λόγο δεν έγινε δεκτή η πρότασή της να κληθεί ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, στην ακρόαση των φορέων στην επιτροπή, ο οποίος είναι ο καλύτερος εκφραστής της τοπικής κοινωνίας, όπως είναι και οι εκλεγμένοι βουλευτές της περιοχής.

Τέλος, τόνισε ότι τα νομοσχέδια έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία των πόλεων και ότι δεν πρέπει να κατασκευάζονται σε γραφεία και να «φοριούνται» στις κοινωνίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ