ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου που καλούν τους αγρότες σε σύσκεψη την Παρασκευή στο Εμμανουήλειο

Συνάδερφοι η επίσκεψη του υπουργού ήταν όπως την περιμέναμε δηλαδή μια προεκλογική φιέστα χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις στον αγροτικό κόσμο τις περιοχής μας και λύσεις των προβλημάτων του. Δεν μας απάντησε το τη προτίθεται να κάνει για τις εξευτελιστικές τιμές που είχαν για άλλη μια φορά

τα προϊόντα μας.

Ενώ και για το κόστος παραγωγής δεν έδωσε απαντήσεις ούτε για το διπλάσιο πετρέλαιο ούτε για τις διπλάσιες τιμές στα γεωργικά φάρμακα λιπάσματα και σπόρους που πληρώνουμε σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη τις Ε.Ε, αρκέστηκε μόνο να μας πει για το ρεύμα ότι θα υπάρχει πτώση μέσω φωτοβολταΐκων έργων.

Όσοι συνάδερφοι των ευχαρίστησαν προκαταβολικά για τα ψίχουλα που προτίθεται να δώσει στου ροδακινοπαραγωγούς και τους αχλαδοπαραγωγούς μέσο του de minimis  έμειναν στο τέλος με τις ευχαριστίες αφού η απάντηση του υπουργού  ήταν ότι είναι από τη   Λακωνία (Λακωνικός λόγος) και δεν μπορεί να δεσμευτεί ούτε για το χρονικό διάστημα στο οποίο θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί και ούτε για τα χρήματα(ψίχουλα) τα οποία θα του δοθούν.

Σχετικά με τα ζητήματα του ΕΛΓΑ έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του οργανισμού κ. Κουρεμπέ ο οποίος μας είπε ότι δεν ευθύνεται για τον υπάρχοντα κανονισμό αφού είναι από το 2011 και ότι προτίθεται να τον αλλάξει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές που προτείνει δεν αλλάζουν την ουσία του οργανισμού αφού θα παραμείνει  φοροεισπρακτικός και ούτε θα μας αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφαλαίο αλλά ούτε θα υπάρχει επαρκείς κρατική χρηματοδότηση.

Ενώ για την κοροϊδία που έχουν υποστεί οι ροδακινοπαραγωγοί και οι αμπελουργοί με τις άδικες εξαιρέσεις από τις αποζημιώσεις των παραγωγών  τους από τις βροχοπτώσεις μας είπε ότι ήταν αλλά τα ζημιογόνα αίτια τα οποία δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

Το καλύτερο μας το άφησαν για το τέλος όπου έκαναν την φιέστα κηδεία όταν ξαναπήρε το λόγο ο υπουργός  ο οποίος αναφερόμενος στους διήμερους αμπελοκαλλιεργιτές για το χύμα τσίπουρο  πρότεινε ως λύση να προχωρούν στην εμφιάλωση με ετικέτα ώστε να μπει μια τάξη στο χύμα και αφορολόγητο τσίπουρο αφού όπως είπε υπάρχουν οι πιέσεις των ποτοποιών προς την Ε.Ε.

Δηλαδή ήρθε στον Τύρναβο  για να μας πει φοροφυγάδες και ότι θα βάλει ταφόπλακα στο χύμα τσίπουρο το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών. Εξυπηρετώντας καθαρά τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και τον πολυεθνικών οι οποίοι έχουν εισβάλει το τελευταία  χρονιά στο χώρο της ποτοποιίας.

Δεν έδωσε καμία απάντηση στις καταγγελίες μας για την εισαγωγή πρώτων υλών οι που σχετίζονται με την σταφυλική παραγωγή οι οποίες πρώτες ύλες  εισάγονται από τρίτες χώρες το ποιοι της εισάγουν και το ποιοι είναι οι παραλήπτες. Εκεί πρέπει να βάλει τάξη και όχι στους αμπελοκαλλιεργητές που μεταποιούν το αγνό αγροτικό τους προϊόν.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε και η πρόταση την οποία κατέθεσε ο σύμβουλος του  δήμαρχου με τον οποίων πηγενοέρχονταν στην Αθήνα επί δυο μήνες για να βρει  λύση για την προηγούμενη  αποστακτική περίοδο. Πρόταση η οποία ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τα λεγόμενα του υπουργού μικρά αποστακτήρια-τυποποιητήρια  με ετικέτες. Τα συμπεράσματα μας τα βγάλαμε το γιατί  εξαιρούνταν από τις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποι των αμβυκούχων και των αγροτικών συλλόγων.

Συνάδερφοι δεν πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι αλλά με νέους αγώνες να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι στην σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή 11/1/2019 και ώρα 7.οο μμ στο Εμμανουήλιο Πνευματικό κέντρο στον Τύρναβο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ