ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συναγερμός σήμανε αργά το μεσημέρι στην έδρα της 8ης ΕΜΑΚ στη ΒΙΠΕ Λάρισας εξαιτίας «ύποπτου» φακέλου που εντοπίστηκε στην έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, ενώ μεγάλη δύναμη μετακινήθηκε στην περιοχή για την παραλαβή του φακέλου και τις διαδικασίες

εφαρμογής πρωτοκόλλου επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com τουλάχιστον 16 μέλη της ΕΜΑΚ με 5 οχήματα έφτασαν λίγο μετά τις 3 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο αποκλείοντας τη γύρω περιοχή, ενώ παραλιακά στήθηκε ειδική σκηνή προκειμένου να μεταφερθούν αρχικά για απολύμανση τουλάχιστον 5 άτομα που όπως όλα δείχνουν ήρθαν σε επαφή με το φάκελο.

Σημειώνεται πως οι άνδρες της ΕΜΑΚ ακολουθούν το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε περίπτωση επίθεσης με άνθρακα, ενώ ακολούθως οι 5 θα παραληφθούν από διασώστες του ΕΚΑΒ, που επίσης κατάλληλα εξοπλισμένοι με ειδικές στολές και μάσκες θα φροντίσουν για τη μεταφορά τους σε διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου του Βόλου.

Στο τόπο του συμβάντος βρίσκεται και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Β. Αυγέρη, που επιβλέπει την αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος φάκελος δεν έχει ανοιχθεί και θα παραληφθεί από την 8η ΕΜΑΚ προκειμένου να ελεγχθεί το περιεχόμενό του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ