«ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ» ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με φόντο την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης καλούνται να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο επαναληπτικό παιχνίδι, αφού η ΑΕΛ πήρε τη νίκη με σκορ 3-2, αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες.

Στο χιονισμένο χωράφι του FC ARENA (ενδεικτικά ο αγώνας έγινε με πορτοκαλί μπάλα) η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησε και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, ενώ δίκαια διαμαρτύρεται και για την ακύρωση τέρματος του Ντέλετιτς στο 18’, που κακώς σφυρίχτηκε οφσάιντ.

Οι παίκτες του Τζ. Φέστα θέλησαν να καθαρίσουν από νωρίς την αναμέτρηση και μόλις στο 5’ ο Ντέλετιτς δοκίμασε το σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος μπήκε στην περιοχή και αυτή τη φορά βρήκε στόχο πλασάροντας και ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στο 7’ ήταν η σειρά του Αστέρα να φανεί απειλητικός, με το σουτ του Ιγκλέσιας να περνά μόλις άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και σουτ του Φερνάντεζ στο 12’ και στο 18’ ο σκόρερ του αγώνα σκόραρε και πάλι για ακυρωθεί το τέρμα του κακώς ως οφσάιντ.

Η ΑΕΛ είχε την πλήρη υπεροχή και στο 22’ ο Ζίζιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0 για τους «βυσσινί», ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου ο Αστέρας ανέβηκε ψηλά για να πιέσει και στο 43’ δικαιώθηκε, αφού ο Τσιλιανίδης με εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ μείωσε σε 2-1 ξαναβάζοντας τους Αρκάδες στο παιχνίδι.

Το ημίχρονο έκρυβε και άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 45’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι με το Ντέλετιτς που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους και ο Φατιόν δε λάθεψε από τα 11 βήματα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αστέρας επιχείρησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τους Φερνάντεζ και Μανιά στο 56’ να χάνουν απίστευτη ευκαιρία πριν απομακρύνουν τη μπάλα οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή, ενώ το γκολ ήρθε τελικά στο 65’ όταν μετά από σέντρα από αριστερά ο Μανιάς με πανέξυπνο τακουνάκι νίκησε τον Κρίστινσον γράφοντας το 3-2.

Η τελευταία καλή φάση ανήκε και πάλι στους φιλοξενούμενους, με την προσπάθεια του πάντα επικίνδυνου Μανιά να εξουδετερώνεται από τον κίπερ της ΑΕΛ, ενώ το σφύριγμα της λήξης άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την ΑΕΛ να έχει σαφώς το προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Σικάβκα (80′ Πίτι), Νούσιος (61′ Νούνιτς), Σετσέροβιτς (75′ Μπαργκάν), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (82′ Ρόλε), Φερνάντεζ (67′ Δουβίκας), Μανιάς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ