Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλη

Μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής (ομοϊδεάτες γαρ), ο κ. υπουργός γεωργίας ήρθε στον Τύρναβο και εντελώς ανερυθρίαστα ,χωρίς να έχει αντίληψη χώρου και χρόνου , ανακοίνωσε τη …θηλιά που ετοιμάζουν για το χύμα τσίπουρο, ομού μετά της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα , ο κ. Αραχωβίτης , ανακοινώνοντας επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση , προέτρεψε τους δικαιούχους διημέρους  να γίνουν μικροί αποσταγματοποιοί , συνεπικουρούμενος στην πρότασή του αυτή από τον σε αποδρομή δήμαρχο και τον “συμβουλάτορα” αυτού.

Με άλλα λόγια , προανήγγειλε την ταφόπλακα για το χύμα τσίπουρο, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως ο ρόλος του διημέρου δικαιούχου δεν είναι να το παίζει επιχειρηματίας , αλλά να καλλιεργεί τον αμπελώνα και να διασφαλίζει τη γνησιότητα,  την ποιότητα και την καθαρότητα του χύμα τσίπουρου που δικαιούται να παράγει στη βάση των τεσσάρων διημέρων.

Εξάλλου , ο πολύς κ. Αραχωβίτης θα έπρεπε να καταλάβει ότι σήμερα,  μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ελάχιστοι αμπελοκαλλιεργητές έχουν το κεφάλαιο να επενδύσουν σε μικρά αποσταγματοποιεία , ενώ ακόμα και αν αυτό γινόταν , η οικονομική επιβίωση των μικρών αυτών μονάδων θα ετίθετο γρήγορα  σε μεγάλη αμφισβήτηση λόγω του αδηφάγου ανταγωνισμού που δεν θα μπορούσαν να αντέξουν.

Ας αφήσει λοιπόν τους άστοχους πειραματισμούς ο κ. υπουργός και ας σεβαστεί την ιστορία,  την παράδοση , τον πολιτισμό και την παραγωγική φυσιογνωμία του Τυρνάβου. Αντί να ακούει τις ” συμβουλές” ενός δημάρχου που σύντομα αποχωρεί, καλά θα κάνει να αφουγκραστεί τους ίδιους τους παραγωγούς που απλά ζητούν τη διασφάλιση και την ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω του καθεστώτος των τεσσάρων διημέρων.

Όλα τα άλλα, είναι υπονομευτικά του συμφέροντος των παραγωγών και θα πλήξουν βάναυσα την τοπική οικονομία του Τυρνάβου και τις προοπτικές ανάπτυξης της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή μας. Ας αλλάξει ρότα ο κ. υπουργός, γιατί ο κ. Σαρχώσης τον παρασύρει σε δρόμους ολισθηρούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ