«ΥΠΟΠΤΑ» ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ KAI ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ (ΦΩΤΟ)

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει για μια ακόμη φορά το φαινόμενο της αποστολής μηνυμάτων – παγίδων σε κινητά τηλέφωνα τυχαίων χρηστών με σκοπό την εν αγνοία τους εγγραφή σε συνδρομητικές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης, αφού τις τελευταίες ώρες ουκ ολίγοι Λαρισαίοι έλαβαν σχετικά μηνύματα στα κινητά τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας η αποστολή σχετικών μηνυμάτων όπως αυτό της φωτογραφίας έχει πάρει διαστάσεις στην πόλη, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πενταψήφιο νούμερο 54122 που εμφανίζεται ως αποστολέας ανήκει σε υπαρκτή εταιρία που το διαχειρίζεται, σε περίπτωση δε που ο ανυποψίαστος υποκύψει στον πειρασμό και απαντήσει χρεώνεται με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,5 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ενημέρωσαν τη γράφουσα (που παρεμπιπτόντως δέχθηκε ανάλογο μήνυμα στο κινητό της) αναγνώστες της σελίδας, ουδέποτε είχαν εγγραφεί σε σχετική υπηρεσία, ούτε και παρείχαν τον αριθμό του τηλεφώνου τους για ανάλογες επαφές, ενώ καλό θα ήταν οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι και φυσικά σε καμία περίπτωση να μην απαντούν.

Πάντως όπως μας επισημάνθηκε δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση που διάφορες… Μελίνες, Βέρες ή Τατιάνες επιμείνουν στην αποστολή ανάλογων μηνυμάτων, δίχως να αποκλείουν την περίπτωση να κινηθούν και κατά της εταιρίας που διαχειρίζεται το 54122 από την οποία και έρχονται τα μηνύματα.

Πάντως καλά θα κάνουν οι δέκτες των μηνυμάτων να απευθυνθούν στην εταιρεία τους για να αναζητήσουν τη λύση στο πρόβλημα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ