ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΝΟΪΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ»

Η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε εφ’ όλης της ύλης  επερώτηση των βουλευτών της ΔΗΣΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή συζήτηση της επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εφ’ όλης της ύλης για τα αγροτικά θέματα απάντησαν στους βουλευτές της ΔΗΣΥ ο υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Περνάτε από έναν παραμορφωτικό φακό τα πράγματα» είπε ο Υπουργός, ενώ απάντησε σε μία προς μία τις ερωτήσεις τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες τα τελευταία χρόνια. Αναφερόμενος στο όραμα και στη στρατηγική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα ο κ. Αραχωβίτης παρέθεσε το γνωμικό του Μονταίνιου: «Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πάει».

Απαντώντας στο κεντρικό ερώτημα της επερώτησης της ΔΗΣΥ, είπε ότι «σας κατέθεσα τη σύνοψη του εθνικού σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα που είναι σε πλήρη μορφή 70 σελίδες. Συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και θα έπρεπε να το έχετε στα χέρια σας.»

Στη συνέχεια προχώρησε εξειδικεύοντας τις πολιτικές του Υπουργείου, τα τελευταία 4 χρόνια για: Την προστασία των μικρομεσαίων αγροτών, την Αγροτική Ανάπτυξη, τις επιδοτήσεις, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, την αλιεία, τους ελέγχους στα τρόφιμα, τη στελέχωση του ΥπΑΑΤ, τους συνεταιρισμούς, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, το πρόγραμμα δακοκτονίας, την προώθηση-προβολή των αγροτικών προϊόντων, τους δασικούς χάρτες και τις μειονεκτικές περιοχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ