ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σε πολύ υψηλούς τόνους η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου για το δημοσίευμα το documentonews.gr, σύμφωνα με το οποίο στέλεχος της Ν.Δ. παρακινεί μέσω μηνυμάτων φίλους και μέλη του κόμματος να στέλνουν μηνύματα ή να παίρνουν τηλέφωνο και να απειλούν βουλευτές για να μη στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σπ. Αβραμάκος, πρόεδρος της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Οργάνωσης της Ν.Δ., Β4 ΝΟΔΕ, στέλνει σε φίλους και μέλη της Ν.Δ. εντολή να στέλνουν μηνύματα ή να παίρνουν τηλέφωνο τους βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα (υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη), Βασίλη Κόκκαλη (ΑΝ.ΕΛΛ.), Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), Θανάση Παπαχριστόπουλο (ΑΝ.ΕΛΛ.), Μάρκο Μπόλαρη (υφυπουργός Εξωτερικών), Κώστα Ζουράρι (ΑΝ.ΕΛΛ.) και Ιωάννη Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων) και ζητά από τους παραλήπτες του μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές να μην τολμήσουν να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τους αποκαλεί «προδότες».

Για την αποκάλυψη, που συνοδεύεται από  σχετική εικόνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κ. Κυρανάκης, οι δηλώσεις του οποίου προκαλούν αίσθηση.

«Το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός. Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση», τόνισε (news 24/7) o κ. Κυρανάκης, ο οποίος αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει υπ’ όψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα, συνέχισε παρέχοντας πολιτική κάλυψη στον Σπ. Αβραμάκο: «Επί της αρχής το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι είναι συνταγματική του υποχρέωση».

documentonews.gr

Το Μαξίμου

«Ο μηχανισμός της Ν.Δ., προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για «κυνική ομολογία» από τον κ. Κυρανάκη.

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της Ν.Δ. κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η Ν.Δ.», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνει: «Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας -από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμά τους. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν.

»Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της Κουμουνδούρου καταγγέλλει πως «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τις “ευρωπαϊκές αξίες” της Ν.Δ., στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταφράζουν τις αξίες αυτές σε απειλητικά μηνύματα εναντίον βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πως περιμένει «οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση» και αναμένει από την ηγεσία της Ν.Δ. «να καταδικάσει έμπρακτα και να διαγράψει όσους σχετίζονται με αυτήν την άθλια επιχείρηση εκφοβισμού, ώστε να δείξει ότι δεν έχει σχέση και η ίδια με αυτήν».

efsyn.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com