ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΧΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΒΑΘΥ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της συγκυβέρνησης και περιγράφοντας μια χώρα «που αντιμετωπίζει βαθύ θέμα Δημοκρατίας» ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε την Παρασκευή τη Λάρισα στο πλαίσιο εκδήλωσης-παρουσίασης του νέου του βιβλίου με τίτλο

«Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος».

«Η κυβέρνηση θυσιάζει την προοπτική και την εξέλιξη της χώρας για την παραμονή της στην εξουσία, την ώρα που παρακολουθούμε έναν αλληλοεκβιασμό των δύο εταίρων πάνω στο σώμα του τόπου», σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης, ενώ λίγο αργότερα για το βιβλίο του μίλησαν ο Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρέσβης της ΕΕ και ο Λευτέρης Κουσούλης, συγγραφέας και αρθρογράφος.

«Όλες οι λέξεις του τίτλου του βιβλίου “φορτίζονται” λόγω των πολιτικών εξελίξεων», ανέφερε στην εισαγωγή του ο συντονιστής δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης, ενώ παίρνοντας το λόγο ο κ. Κούρκουλας περιέγραψε ένα βιβλίο το οποίο πραγματώνεται την κρισιμότητα της εποχής και τους κινδύνους που απειλούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.

«Το βιβλίο αποτελεί μια οξυδερκή ανατομία των θεμάτων της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα ένα “καμπανάκι” για τους κινδύνους που την απειλούν», ανέφερε ο κ. Κούρκουλας, με τους ομιλητές να σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «με το πρόσχημα της ενίσχυσης της φωνής του λαού καταλήγουμε σε αντιδημοκρατικά αποτελέσματα και σε ένα αντισυνταγματικό λαϊκισμό».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων τοπικές πολιτικές και θρησκευτικές αρχές, αυτοδιοικητικοί, βουλευτές, κομματικά στελέχη και εκπρόσωποι φορέων, με τον κ. Βενιζέλο να κλείνει την εκδήλωση υποστηρίζοντας πως «η χώρα έχει γυρίσει κοινοβουλευτικά στη δεκαετία του ‘60».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ