“Ο ΕΤΙΚΕΤΑΚΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ…”

Ανακοίνωση της Δράσης Πολιτών που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Ευτυχώς, τα πράγματα στον Τύρναβο για το χύμα τσίπουρο έχουν ξεκαθαρίσει:Ο κ. Σαρχώσης και ο συμβουλάτορας συνοδοιπόρος του θέλουν μικρά αποσταγματοποιεία, ετικέτες ,εμφιαλώσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα , όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι με τις τοποθετήσεις τους και επικρότησε ο υπουργός Γεωργίας, κ. Αραχωβίτης,

κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα του Τυρνάβου.

Έτσι, εύκολα τώρα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τα παλαμάκια που χτυπούσε στη Λάρισα ο κ. Σαρχώσης, όταν άκουγε τις τοποθετήσεις των μεγάλων “καρχαριών”  εις βάρος του χύμα τσίπουρου , και την άρνησή του να δεχτεί τη συμπερίληψη εκπροσώπων των παραγωγών και των αμβυκούχων στην Επιτροπή του Δήμου που θα ασχοληθεί με το θέμα της απόσταξης.
Από την άλλη μεριά ,υπάρχει ο λαϊκός όγκος των παραγωγών και των αμβυκούχων που θέλουν να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς των τεσσάρων διημέρων ανά δικαιούχο , προκειμένου να επιβιώσει η αμπελοκαλλιέργεια και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα στην περιοχή μας.
Όλος αυτός ο κόσμος έχει αντιληφθεί τα παιχνίδια του κ. Σαρχώση και των συνοδοιπόρων του και γι αυτό ακόμα μια φορά ετοιμάζεται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις , με στόχο τη διασφάλιση των κεκτημένων του , που απειλούνται από τους χειρισμούς και τις μεθοδεύσεις μιας απαράδεκτης δημοτικής αρχής, η οποία , αφού πρώτα τα έκανε μαντάρα , τώρα κορδακίζεται με στημένες φωτογραφίες , μολονότι ο φετινός αγώνας για το χύμα τσίπουρο κερδήθηκε οριακά από τους αγώνες των ίδιων των αγροτών και όχι από τα γελοία έγγραφα του Αραχωβίτη. Αν οι αγρότες δεν κινητοποιούνται,  η ΑΑΔΕ δεν θα έστελνε στα Τελωνεία το έγγραφο που επέτρεψε την φετινή απόσταξη.Όλα τα άλλα είναι μπούρδες του κ. Σαρχώση ,για να συσκοτίσει την πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα είναι για τον κύριο αυτόν ιδιαίτερα οδυνηρή , όπως σε λίγους μήνες θα διαπιστώσει , όσα δεκανίκια κι αν χρησιμοποιήσει.Οι Τυρναβίτες θέλουν έναν διεκδικητικό δήμαρχο ,που θα τους κοιτάζει στα μάτια με καθαρή καρδιά και δεν θα υποσκάπτει τους αγώνες τους προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ήδη σήμερα από το Εμμανουήλειο έδωσαν την πρέπουσα απάντηση στον κ. Σαρχώση: “Δεν θέλουμε ετικέτες και εμφιαλώσεις ” βροντοφώναξαν , στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον τοπικό “ετικετάκια”.Το μήνυμα ελήφθη, “κύριε ετικετάκια”;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ