ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ DE MINIMIS ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την ένταξη και των καπνοπαραγωγών από την περιοχή της Ελασσόνας στις ενισχύσεις de minimis για τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στ. Αραχωβίτη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επισημαίνει στον αρμόδιο Υπουργό την αδικία που συντελείται με τους καπνοπαραγωγούς της Ελασσόνας, οι οποίοι βλέπουν συναδέλφους τους από Νομούς της Βόρειας Ελλάδας να εντάσσονται κανονικά στις ενισχύσεις de minimis, εν αντιθέσει με τους ίδιους, που μένουν εκτός, παρότι επλήγησαν από ανάλογα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στον Τύρναβο και στη συνάντηση που είχατε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της επαρχίας, προχωρήσατε σε εξαγγελίες – δεσμεύσεις για τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο.

Μια από αυτές ήταν και η ένταξη των ροδακινοπαραγωγών αλλά και των αχλαδοπαραγωγών της επαρχίας Τυρνάβου σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων, όπως το de minimis, λόγω των ζημιών που υπέστησαν στις παραγωγές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου.

Από τις συγκεκριμένες ενισχύσεις – στις οποίες ορθώς εντάσσονται ροδακινοπαραγωγοί και αχλαδοπαραγωγοί – αφήνετε εκτός τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής της Ελασσόνας, οι οποίοι είδαν επίσης ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της παραγωγής τους, λόγω ανάλογων καιρικών φαινομένων.

Η μη συμπερίληψή τους, μάλιστα, αγγίζει τα όρια της αδικίας, καθώς καπνοπαραγωγοί Νομών της Βόρειας Ελλάδας έχουν υπαχθεί κανονικά στο πρόγραμμα για τα ίδια αίτια.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:

Ποιος ο λόγος που οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής της Ελασσόνας δεν συμπεριλήφθηκαν στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), την ώρα που συνάδελφοί τους από τη Βόρεια Ελλάδα και με τις ίδιες ζημιές, εντάχθηκαν κανονικά;

Προτίθεστε να συμπεριλάβετε και τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής της Ελασσόνας στις ενισχύσεις de minimis και αν ναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ