ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Νικηφόρα για την ΑΕΛ άνοιξε η αυλαία της 16ης  αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League (η 15η αγωνιστική αναβλήθηκε λόγω της επίθεσης στο διαιτητή Θ. Τζήλο και θα διεξαχθεί εμβόλιμα στις 30 και 31 Ιανουαρίου), καθώς οι «βυσσινί» δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις επικράτησαν εύκολα

του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους παίκτες του Τζ. Φέστα, αφού μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Γκίνο, ο οποίος σε εναέρια μονομαχία με το Φατιόν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γρήγορο προβάδισμα «έλυσε» τα πόδια της ΑΕΛ, ωστόσο ο άσχημος αγωνιστικός χώρος οδήγησε το ματς στη δύναμη και τις προσωπικές μονομαχίες χωρίς τη δημιουργία φάσεων, ενώ στο 44’ ο Νούνιτς πήρε μέτρα με τη μπάλα, πάτησε περιοχή και σούταρε άστοχα με το αριστερό από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη το έργο της ΑΕΛ έγινε ακόμη πιο εύκολο, καθώς στο 50’ ο Απόλλωνας έμεινε με παίκτη λιγότερο, όταν ο Στάθης που είχε ήδη κίτρινη δέχτηκε δεύτερη για τράβηγμα της φανέλας του Μπαργκάν και στο 63’ οι λιγοστοί θαρραλέοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο παγωμένο ARENA πανηγύρισαν και πάλι, όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς «χόρεψε» τους αντιπάλους του και «σέρβιρε» στο Νούνιτς που πλάσαρε εύκολα για το 2-0.

Στο 76’ ο Απόλλωνας απείλησε, με την κεφαλιά του Ναζλίδη να μην βρίσκει στόχο και ένα λεπτό αργότερα η κακή αντίδραση του Χουάντερσον έφερε τη μπάλα στα πόδια του Νούνιτς που δε συγχώρησε το λάθος γράφοντας το 3-0 για την ΑΕΛ.

Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού είχε και πάλι βυσσινί χρώμα, αφού στο 84’ ο κίπερ του Απόλλωνα υποχρεώθηκε στην απόκρουση του αγώνα, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ μετά από σουτ του Σικάβκα, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει το τρίποντο και τους 18 βαθμούς και τον Απόλλωνα να παραμένει στην «ουρά» της βαθμολογίας με μόλις 5 πόντους.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Σεσέροβιτς (74′ Πίτι), Μπαργκάν (61′ Σικάφκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Νούνιτς (86′ Νούσιος).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54′ Ντούρσο), Μπεντινέλι (71′ Τριάδης), Κονέ (64′ λ.τ. Ναζλίδης), Κοντοές, Βάρκας, Κύργιας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ