Η EUROBANK ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τους 93 αριστούχους απόφοιτους από τα Λύκεια των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στο Βόλο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 11 Ιανουαρίου 2019.

Ο όμιλος Eurobank επενδύει στην Παιδεία ως μεγάλης σπουδαιότητας ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς, καθώς αποτελεί το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας και της τεχνολογίας. Έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας και κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

 

Οι 93 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.036 έως 19.540 μόρια. Εξ αυτών, 32 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 26 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 22 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 2 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 11 σε στρατιωτικές σχολές.

 

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Ευρυτανίας βραβεύθηκε το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου  και είναι η 16η χρονιά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Στο Νομό Καρδίτσας, το 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας που βραβεύεται για 5η φορά.

Στο Νομό Λάρισας, το 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας διακρίθηκε για τέταρτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Στο Νομό Μαγνησίας το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, απέσπασε για 1η φορά την διάκριση αυτή.

Στο Νομό Τρικάλων, το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων-Οδυσσέας Ελύτης που διακρίθηκε για όγδοη φορά με την τιμητική διάκριση.

Και στο νομό Φθιώτιδας, το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας που βραβεύεται για δεύτερη  φορά.

 

Στην ομιλία του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βόρειας Αττικής, Κεντρικής Ελλάδος & Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Μαρτίνης, τόνισε ότι: «Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Εσωτερικών και Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Πατέρας Απόστολος Θάνος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα, ο Αντιδήμαρχος Βόλου για θέματα Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου Απόστολος Βεργής – Ζαρκαδάς, η Αντιδήμαρχος Τεμπών Γεωργία Τσιάπα – Λύτρα, και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας Γεώργιος Δοδοντσάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Σπυρίδων Πιλιτζίδης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Εσωτερικών και Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό της Eurobank αποτελεί θεσμό και δείχνει την κοινωνική της προσφορά και ευχήθηκε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Συνεχάρη επίσης τους νέους για τη διάκρισή τους και τους προέτρεψε να θέτουν υψηλούς στόχους, ενώ τόνισε ότι καθήκον της Πολιτείας είναι να δημιουργεί το περιβάλλον ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν. Ευχαρίστησε επίσης τους εκπαιδευτικούς και συνεχάρη του γονείς που στηρίζουν τους νέους.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Απόστολος Θάνος συνεχάρη την Τράπεζα που στηρίζει την Παιδεία και την κοινωνία. Απευθυνόμενος προς του νέους σημείωσε ότι ο κόπος και η προσπάθεια είναι σημαντικά και γι αυτό δικαιούνται την επιβράβευση.

Ακολούθως, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα συνεχάρη τη Eurobank για το κοινωνικό της αποτύπωμα που επιβραβεύει την επιτυχία. Τόνισε ότι η προσπάθεια των παιδιών πρέπει να χαίρει ανάλογης αντιμετώπισης και τους ευχήθηκε να έχουν πολλές ακόμα επιτυχίες και να κάνουν υπερήφανη την κοινωνία μας.

Στην ομιλία του, ο Αντιδήμαρχος Βόλου για θέματα Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας συνεχάρη την Τράπεζα για το σημαντικό της πρόγραμμα που στηρίζει την Παιδεία, καθώς και τους νέους που αρίστευσαν και τους γονείς και καθηγητές που στέκονται πάντα στο πλευρό τους.

Από την πλευρά του, ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κας Ελένης Αναστασοπούλου, ο Γεώργιος Δοδοντσάκης συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία της που προσφέρει βραβεία ήθους, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας. Απευθυνόμενος στους νέους σημείωσε ότι η αξία, η γνώση και το ήθος είναι σημαντικά εφόδια για τη ζωή τους και ανέφερε ότι θα πρέπει να στηρίξουμε τους νέους να παραμείνουν εδώ.

Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Σπυρίδων Πιλιτζίδης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Τράπεζα που κατανοεί και στηρίζει την αριστεία, μια αξία που αποτελεί αρχαία κληρονομιά και ταυτόχρονα αντίληψη και στάση ζωής ωφέλιμη για το κοινωνικό σύνολο. Επίσης συνεχάρη τους νέους για το πείσμα, την καρτερία και τον μόχθο τους.

Χαιρετισμούς απέστειλαν η Βουλευτής Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, οι οποίοι συγχαίρουν τα παιδιά για τη σημαντική αυτή διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ