ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Κοντά στο 12% κινήθηκε χθες το ποσοστό όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε. και είχε την πλήρη στήριξη του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας.  Δυστυχώς ακόμη μικρότερη ήταν η συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Π.Δ.Ε.

Οι ελάχιστοι συμμετέχοντες ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά στους διορισμούς και κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην Διευθύντρια της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, τονίζοντας παράλληλα πως συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Η μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι αυτό των διορισμών προβληματίζει πολλούς στον κλάδο και παράλληλα δείχνει την αδυναμία των τοπικών συνδικαλιστών να πείσουν τους συναδέλφους τους.

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος γυρίζει την πλάτη στους συνδικαλιστές που δυστυχώς δεν πείθουν με τη στάση τους αφού πιο πολύ μοιάζουν με κομματικά φερέφωνα παρά με εκπρόσωποι κλάδου που έχει σοβαρά προβλήματα.

Ισως ήλθε η ώρα οι διοικούντες το σύλλογο εκπαιδευτικών α/βαθμιας να προβληματιστούν και να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα του κλάδου.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ