ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την άρνησή του να δεσμευθεί για τις 15.000 προσλήψεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην εκπαίδευση επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ANT1» και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης,

ο οποίος αν και παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να σταματήσει η ομηρία των αναπληρωτών σημείωσε ότι οι όποιες προσλήψεις θα γίνουν με διαγωνισμούς.

Στο επίμαχο θέμα ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Πολλά ερωτήματα γι’ αυτό που είπατε πριν, ότι θα περιορίσετε τις προσλήψεις στο δημόσιο, που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, με ρωτούν εδώ, αρκετοί φίλοι στο twitter, αν οι προσλήψεις των 15.000 εκπαιδευτικών που έχει πει η Κυβέρνηση θα γίνουν ή όχι και αν βλέπετε ότι η Παιδεία χρειάζεται ή όχι ενίσχυση αυτήν την περίοδο.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Η Παιδεία χρειάζεται ενίσχυση. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος, κ. Χατζηνικολάου, να δεσμευθώ σε οποιονδήποτε αριθμό προσλήψεων, εάν δεν μελετήσω πρώτα ενδελεχώς τα στοιχεία και διαπιστώσω πόσα πραγματικά κενά υπάρχουν. Προσλήψεις στον αέρα, μόνο και μόνο για να στέλνουμε ένα «φιλολαϊκό μήνυμα», εγώ δεν πρόκειται ποτέ να εξαγγείλω. Έχω δεσμευθεί ότι οι προσλήψεις στην παιδεία θα ξεκινήσουν από προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Γιατί το λέω αυτό;

Γιατί όπως μιλάω, κ. Χατζηνικολάου, για τα πρότυπα σχολεία, για τα πιο χαρισματικά μας παιδιά, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον δίνω και στην ειδική αγωγή, για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες και θέλουν ειδική φροντίδα. Άρα, να ξεκινήσουμε με τα παιδιά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Από εκεί και πέρα, όταν μελετήσουμε τα πραγματικά κενά, θα εξαγγείλουμε πόσες πραγματικά προσλήψεις χρειάζονται να γίνουν στην παιδεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και το γεγονός, είναι μια πραγματικότητα σήμερα, ότι έχουμε πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι σε ένα καθεστώς ετήσιας ομηρίας μέσα από το καθεστώς των αναπληρωτών.

Για τους οποίους θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία τους, αλλά -θα το πω γιατί θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος- με διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ. Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνουν από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ