ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ!

«Δεν είναι τυχαίο ότι κυρίαρχο εθνικό ζήτημα των ημερών μας είναι το όνομα, η ιστορία, η ταυτότητα της Μακεδονίας μας, και η διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων να τα υπερασπίσουν έναντι των αντιστόρητων σφετεριστών τους». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη

της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά προς το Δ.Σ. ΜΕΣ Καλοχωρίου, απαντώντας στην πρόσκληση να παραβρεθεί στην παρουσίαση των βιβλίων «Τα 3 χωριά Τόϊβασι, Καλοχώρι-Χειμάδι-Νέσσων, Ιστορία και μνήμες», του Παύλου Λάλου, και «ΚΑΛΟΧΩΡΙ – Φωτογραφικό Λεύκωμα – Τόϊβασι– Ανθρώπων μνήμες», του Συλλόγου ΜΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε προγραμματίσει να παραστεί στην εκδήλωση αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της κρίσιμης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στο μήνυμά του ανέφερε «ότι πάντοτε, ως ιστορικό ερευνητή αλλά και ως απλό πολίτη αυτού του τόπου, μου προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν συναντώ πονήματα που αναδεικνύουν την ιστορία των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας. Σε μια εποχή που, δυστυχώς, τείνει να επικρατήσει το μοντέλο του καταναλωτή-λωτοφάγου, χωρίς ρίζες, η “ανασκαφή” στο κοινό μας παρελθόν, συνιστά παράγοντα επιβίωσης. Το πρόβλημα της ταυτότητας, ατομικής και συλλογικής, έχει πλέον καταστεί πρωτεύον, και από τον τρόπο της διαχείρισής του θα κριθεί και το μέλλον μας, ως έθνος».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως δεν είναι τυχαίο «ότι από συγκεκριμένους κύκλους γίνεται διαρκής απόπειρα να υποβαθμιστεί η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία. Με γενιές ανιστόρητων Ελλήνων, που θα έχουν άγνοια της καταγωγής και της κληρονομιάς τους, είναι βέβαιο ότι συμφωνίες, όπως αυτές των Πρεσπών, θα περνούν με μεγαλύτερη ευκολία», ενώ κατέληξε εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πάνελ των ομιλητών, ευχόμενος «κάθε επιτυχία στην εκδήλωση».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com