6 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη βόρεια Ελλάδα για τη στοχοποίηση βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι αφίσες με το ερώτημα «Εσύ… θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» αναρτήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα και Πιερία και οι συλληφθέντες (δύο στην Κοζάνη, δύο στα Γρεβενά και δύο στη Θεσσαλονίκη), που κατηγορούνται για παράβαση του ΚΟΚ και υπαίθρια διαφήμιση, αναμένεται να οδηγηθούν σε εισαγγελέα.

Είχαν προηγηθεί, όπως αποκάλυψε χθες η «Εφ.Συν., απειλές σε κυβερνητικά στελέχη μέσω τηλεφωνημάτων και αποστολής φακέλων που περιλάμβαναν φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια και προειδοποιούσαν ότι οι παραλήπτες θα πάθουν το ίδιο αν ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.

Αίσθηση προκαλεί η  φωτογραφία που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» στην έντυπη έκδοση και η οποία στάλθηκε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Απειλές έχουν δεχτεί και οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις (ΑΝ.ΕΛΛ.), ενώ τα πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν σε αφίσες είναι οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σωκράτης Φάμελος, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Κατερίνα Ιγγλέζη κ.ά.

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Τρ. Μηταφίδης: Θα βάλω την αφίσα δίπλα στην καταδίκη μου από το έκτακτο στρατοδικείο της χούντας

«Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια, είναι μια ιστορία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Έχουμε στοχοποιηθεί γιατί υποστηρίζουμε αυτήν τη συναινετική λύση για το κακοφορμισμένο μακεδονικό ζήτημα» δήλωσε (ρ/σ FOCUS 103,6) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Θα βάλω αυτήν την αφίσα δίπλα στην απόφαση για την ισόβια καταδίκη μου από το έκτακτο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης την περίοδο της χούντας. Αυτές οι αφίσες και η στοχοποίηση είναι ευθεία προσβολή κατά του δημοκρατικού κεκτημένου της Μεταπολίτευσης», πρόσθεσε ο ίδιος και γνωστοποίησε ότι τον παίρνουν τηλέφωνο με απόκρυψη αργά τη νύχτα και τον ρωτάνε αν πούλησε τη Μακεδονία σε τιμή ευκαιρίας.

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Η είδηση για τη στοχοποίηση βουλευτών έγινε γνωστή το Σάββατο, όταν η ιστοσελίδα documento αποκάλυψε ότι ο Σπύρος Αβραμάκος, στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Ν.Δ., ζητούσε από τους παραλήπτες μηνύματός τους να ασκούν πιέσεις σε πολιτικά πρόσωπα για να μη στηρίξουν την συμφωνία και παρέθετε τα ονόματα και τα τηλέφωνα όσων φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα άνεφερε: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει τη Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν τη Μακεδονία».

Για το θέμα παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητώντας τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Θυμίζουμε ότι προχθές βράδυ συνελήφθη στο Παγκράτι 62χρονος πρώην ναυτικός και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για SMS που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά. Στα μηνύματα εκτοξεύει απειλές αποκαλώντας τούς αποδέκτες «προδότες που θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 62χρονος εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ