ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μετά από την πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού το κόμμα αποφάσισε οι βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μπορεί να άφησε πολλές αιχμές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της, ωστόσο επανέλαβε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί

και να ανοίξει ο ευρωπαϊκός δρόμος.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου, «το Ποτάμι θα αντιπολιτευθεί με κάθε τρόπο τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Η υφαρπαγή της ψήφου εμπιστοσύνης έγινε με την χρήση όλων των παλαιοκομματικών μεθόδων και αυτό είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία.
Ταυτόχρονα το Κίνημα μας παραμένει σταθερό στην απόφαση του Συνεδρίου ότι το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη γειτονική χώρα».

Τα μέλη ομοφώνησαν επίσης στα εξής:

  • Η ευρωπαϊκή ταυτότητα του Κινήματος μας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η σύγκρουση με τον εθνικό απομονωτισμό. Υποχρέωση μας είναι να εκφράσουμε όλους τους πολίτες που υπερασπίζονται χωρίς αστερίσκους την Ευρωπαϊκή ενοποίηση. Οι πρόσφατες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Ευρώπης είναι ευκαιριακές και εξυπηρετούν μόνο τους μικροκομματικούς του σχεδιασμούς.
  • Το Ποτάμι ιδίως στα πατριωτικά θέματα δεν τοποθετείται με τη σκέψη στο κομματικό συμφέρον, ούτε αλλάζει απόψεις ανάλογα με τα σκαμπανεβάσματα της συγκυρίας. Έχουμε στέρεες αρχές, δεν έχουμε ιδεοληψίες και δεν αντιδρούμε παρορμητικά. Δεν θα γίνουμε το τέρας της πολιτικής που πολεμάμε.
  • Τα στελέχη επανέλαβαν την αρχή του Κινήματος ότι τα σύγχρονα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα και οι βουλευτές πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση, πλην των ψηφοφοριών που σχετίζονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβερνήσεις. Η ξαφνική απόφαση του Βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση παρά τις αντίθετες ομόφωνες αποφάσεις του Κινήματος ήταν πράξη πολιτικά ανήθικη και η απομάκρυνση του από την ΚΟ του Ποταμιού, επιβεβλημένη.

Προσερχόμενος ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «πήγαμε πολύ καλά στη Βουλή, παρά το τραύμα που προσπάθησε να μας επιφέρει μια ξαφνική αλλαγή της τελευταίας στιγμής, της μιας ψήφου. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, όμως δεν θα γίνουμε στείρα αντιπολίτευση με κραυγές. θα προσπαθήσουμε ακόμη και σ΄αυτήν την καταχνιά να βρίσκουμε κάτι που θα βοηθάει τη χώρα και την πατρίδα. Όχι κατ’ ανάγκη το κόμμα κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Μιλτιάδης Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, ενώ απουσίασε ο Σπύρος Λυκούδης επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή.

Ο τελευταίος είναι συνεργαζόμενος με το κόμμα της Σεβαστουπόλεως και η Κίνηση «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς» της οποίας ηγείται θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...