ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΙΜΩΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Γ. Κατσιαντώνη

Κυρίες και κύριοι της (όποιας μειοψηφικής, πλέον…) Κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται αξίες και ηθική, δεν παραχωρεί την ιστορία, δε θυσιάζει το παρελθόν για ένα αβέβαιο μέλλον, δεν πρόκειται να συμβάλει στο μοτίβο του παζλ των τραγικών αναμνήσεων που θα αναπαριστά τις πληγές της Ελλάδας

από την περίοδο της διακυβέρνησής σας.

Και, πλέον της πληγής στα θεμέλια της ιστορίας, για την οποία θα επανέλθω, αν και εφόσον τελικά αποπειραθείτε να φέρετε την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή, έχετε ανοίξει και μια τεράστια πληγή στην παιδεία, με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα Τ.Ε.Ι, το οποίο είναι αντιεκπαιδευτικό, αντιπαραγωγικό, αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό και χωρίς ίχνος κινήτρων.

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την εισήγησή του για το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης αφού προηγουμένως αναφέρθηκε έντονα “στα κακόγουστα αστεία του Πρωθυπουργού, ποτισμένα με αληθοφάνεια, περί σημαντικής και μοναδικής ευκαιρίας για τη χώρα μας αγνοώντας τη… φωνή του λαού, που δεν επιδέχεται καμία διαπραγμάτευση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

“Και μιας και αναφέρομαι σε κίνητρα” επισήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης “θα ήθελα να ξεκινήσω από το ότι η Δανία πληρώνει τους φοιτητές της 1000 ευρώ για να σπουδάσουν, ενώ εσείς πάτε να διαλύσετε τα Τ.Ε.Ι της χώρας, οδηγώντας τους να βρουν τον τρόπο να πάνε αλλού, μήπως και βρουν καλύτερη τύχη…”

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για στρέβλωση των λεγόμενων και των γραπτών των αρμοδίων αρχών, αναφερόμενος στην παραποίηση της γνώμης της Πρυτανικής αρχής του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας ότι “συμφωνεί με όλα”. Μόνο που όπως τόνισε, “αγνοήσατε επιδεικτικά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του, όπως κάνατε και με τις θέσεις του Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας, με κερασάκι στην τούρτα, ότι οι όποιες αξιολογήσεις… έπεσαν στο κενό. Το δε Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας πάγωσε το όλο εγχείρημα.

Αψυχολόγητοι και βιαστικοί, όπως στην περίπτωση του συμβούλου σας, του κ. Κυπριανού, που επιμελήθηκε το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και παραιτήθηκε πριν καν ψηφιστεί με την απόλυτη συμφωνία σας!!! Και την επόμενη μέρα τον φυτεύετε στην Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση !! Είστε εσείς που όπως λέτε κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να πατάξετε τη διαφθορά, τη διαπλοκή, πρεσβεύοντας ένα κράτος δικαίου”.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης μάλιστα, ανέφερε στην ομιλία του όλα τα στοιχεία της εμπεριστατωμένης μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που χτυπάει “καμπανάκια” στην κυβέρνηση περί ερήμωσης των Υπερ-ιδρυμάτων που οραματίζεται η κυβέρνηση επισημαίνοντας τη δημογραφική κατάρρευση στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη μελέτη, καταλήγει ότι:

– Σε βάθος δεκαετίας θα δούμε τον αριθμό των αποφοίτων των ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας να μειώνεται έως και 30%, λόγω του δημογραφικού προβλήματος και της μείωσης των παιδιών και κατ’ επέκταση των μαθητών στην Ελλάδα.

– Σύντομα δε θα υπάρχει αντίστοιχος πληθυσμός υποψήφιων φοιτητών για να διεκδικήσουν τις θέσεις που προσφέρονται στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, οπότε πρέπει από τώρα να σχεδιαστούν στρατηγικές (μέσω προπτυχιακών προγραμμάτων στα αγγλικά) οι οποίες θα προσελκύσουν στα ελληνικά ΑΕΙ φοιτητές από το εξωτερικό που θα τους δώσουν επιπλέον πόρους.

– Η ανώτατη εκπαίδευση της χώρας εξακολουθεί να μορφώνει κατά κύριο λόγο υποψήφιους που διεκδικούν θέσεις στο δημόσιο τομέα η στην εκπαίδευση, οι οποίες τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συρρικνωθούν.

“Περισσότεροι από 90.00 μαθητές έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της βαθιάς κρίσης, οι γεννήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό περίπου 30%, και εσείς τι κάνετε; Καταργείτε τα ΤΕΙ που λόγω του εφαρμοσμένου χαρακτήρα των σπουδών έδιναν πτυχία με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αδιαφορείτε για το μέλλον, και βάζετε τα κουκιά για τους επόμενους 12 μήνες”.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων συμφωνεί με τη μελέτη του ΙΟΒΕ, ότι “αντί να κλείσουμε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως εσείς κάνετε με το παρόν νομοσχέδιο, οφείλουμε να επενδύσουμε άμεσα στη διεθνοποίησή τους και στην προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών. Γιατί έτσι θα τονωθούν οι τοπικές κοινωνίες και αγορές και έτσι θα ενισχυθεί ουσιαστικά η εθνική οικονομία, αφού και οι θέσεις εργασίας για τους νέους επιστήμονες θα αυξηθούν και θα αντιστραφεί η τάση φυγής στο εξωτερικό”.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης κοιτώντας κατά πρόσωπο τους κυβερνώντες κατέληξε λέγοντας:

Όμως, εσείς, επιλέγετε, τελικά, να ενεργήσετε με ψηφοθηρικά και κομματικά κριτήρια, κοιτάτε να βολέψετε κόσμο και να δημιουργήσετε νέες οικονομικές υποχρεώσεις σε βάρος του προϋπολογισμού, που τελικά θα καταλήξουν να επιβαρύνουν ξανά τους Έλληνες φορολογούμενους.

Και όλα αυτά, χωρίς κανένα αντίκρισμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική, χωρίς κανένα μέλλον για την Ελλάδα.

Αυτοί, είστε, όμως κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αδιάφοροι, οπορτουνιστές και καιροσκόποι.

Αντί να δείτε την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μοχλό ανάπτυξης της χώρας, την καταδικάζετε οδηγώντας την να καταλήξει τελευταίος τροχός της άμαξας. Προσέξτε όμως, γιατί σε αυτή ακριβώς την άμαξα θα επιβιβαστείτε όλοι σας, και το ταξίδι που σας επιφυλάσσει ο Ελληνικός λαός, θα είναι χωρίς επιστροφή για σας στο Ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι !!!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ