ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΑ.Ε. – ΑΛ.ΑΝΥ.Α

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) αποτελούμενη από τους Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε και τους Δημ. Στρατούλη και Στάθη Λεουτσάκο, μέλη της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του κινηματικού πολιτικού φορέα «Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή» (ΑΛ.ΑΝΥ.Α), αποτελούμενη από τους Τάσο Καραγιώργο, Αυγή Βουτσινά, Στέργιο Τσαρτακλέα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Οι δύο αντιπροσωπείες εκτίμησαν ως γόνιμη και πολύ θετική την μέχρι τώρα συνεννόηση και κοινή δράση της ΛΑ.Ε με τα «ΑΛ.ΑΝΥ.Α» στα κινήματα και στα διάφορα μέτωπα για την υπεράσπιση μισθών, συντάξεων, λαϊκών δικαιωμάτων και ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και ιδίως στους αγώνες ενάντια στις αποκοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που ζουν στην ανέχεια και ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Οι δύο αντιπροσωπείες διαπίστωσαν σύγκλιση ή και ταύτιση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές σε όλα τα σημαντικά και κρίσιμα πολιτικά και προγραμματικά θέματα που αφορούν την χώρα και τον ελληνικό λαό για μια Ελλάδα με προωθημένη δημοκρατία, κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια, λιτότητα, κηδεμονίες και ευρώ-ατλαντικά δεσμά, που θα ακολουθεί δρόμους παραγωγικής και οικολογικής προοδευτικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΛΑ.Ε και τα «ΑΛ.ΑΝΥ.Α» αποφάσισαν την πολιτική τους συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης και της κοινής καθόδου στις επερχόμενες εκλογές, στο πλαίσιο του πιο πλατιού μετώπου αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Η ΛΑ.Ε και τα ΑΛ.ΑΝΥ.Α υπογράμμισαν ότι αυτό το μέτωπο των πιο πλατιών, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, αριστερών, προοδευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών και αντισυστημικών δυνάμεων είναι σήμερα αναγκαίο και επείγον όσο ποτέ και ότι όσες δυνάμεις με διάφορα προσχήματα δεν προωθούν αυτό το μέτωπο ή πολύ περισσότερο του γυρίζουν την πλάτη, εξυπηρετούν στην πράξη, ανεξάρτητα από προθέσεις, τη νέα καρικατούρα καταστροφικού δικομματισμού που θέλουν να στήσουν ενόψει και των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ