Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΜΠΛΟΚΑΡΕ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Αιχμές για τη στάση του Ζ. Μαμούρη άφησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης

«Η επαμφοτερίζουσα τοποθέτηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρη στις μεταξύ μας επαφές και η άρνησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έφερε την εξέλιξη για τα ιατρικά εργαστήρια», ήταν η δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, με αφορμή ερώτηση

για τις εξελίξεις που αφορούσαν στη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πρόκειται για απώλεια για την πόλη», σημείωσε ο δήμαρχος, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Γ. Σούλτη, ο οποίος επέμεινε πως «ουδείς υπερασπίστηκε τη λειτουργία του ΤΕΙ Λάρισας».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ απαντώντας και σε ερώτηση για το θέμα του Υπερταμείου ο κ. Καλογιάννης, παραπέμποντας σε δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, τόνισε πως «δεν υπάρχει θέμα», προσθέτοντας πως ο δήμος Λαρισαίων εντόπισε εντός τεσσάρων ημερών τα 47 ακίνητα άμεσου ενδιαφέροντός του «και σαφέστατα θα υπερασπισθεί τα μνημεία της πόλης εάν τεθεί ζήτημα».

Ένταση προκλήθηκε με αφορμή την καθίζηση στη Μανδηλαρά, με τον κ. Καλογιάννη να επαναλαμβάνει πως το θέμα ήταν σε γνώση των Τεχνικών Υπηρεσιών, που παρακολουθούν την εξέλιξη, ενώ η αναφορά του σε αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσε την έκρηξη της Ρ. Καραλαριώτου που μίλησε για «έλλειψη ψυχραιμίας» από την πλευρά του δημάρχου.

Τέλος ο Απ. Καλογιάννης ενημέρωσε το σώμα για πρόσφατο ταξίδι στη Βουλγαρία, όπου και τέθηκε υπόψη του μελέτη που αφορά στη μετατροπή καλαμιών σε βιομάζα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ