ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε αποκλεισμό παραμένει το διοικητήριο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι η επιχείρηση για την απομάκρυνση του ύποπτου φακέλου που έφτασε σήμερα από την Ινδία στο ΤΕΙ Λάρισας, ενώ δεν τέθηκε θέμα διακοπής λειτουργίας του Ιδρύματος, αφού σε καραντίνα τέθηκε για λόγους ασφαλείας μόνο το διοικητήριο, όπου και έφτασε ο φάκελος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε επαφή με το φάκελο ήρθαν δύο διοικητικοί υπάλληλοι, για τους οποίους και τηρήθηκε το πρωτόκολλο.

Σημειώνεται πως και οι δύο υπάλληλοι είναι σε καλή κατάσταση, δίχως να εμφανίζουν «ύποπτα» συμπτώματα, ενώ ο φάκελος μεταφέρθηκε στο εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς θα πρέπει να επισημανθεί πως το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα ανάλογων που καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Θυμίζουμε τέλος πως όπως ανακοίνωσε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με την ολοκλήρωση των αναλύσεων στο σύνολο των δειγμάτων (31 φάκελοι) από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), δεν εντοπίστηκε σε κανένα φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα που προερχόταν από το κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ενώ σήμερα ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και σε γραφεία των ΕΛΤΑ της Πελοποννήσου και του Πειραιά.

ΤΟ ΕΚΑΒ

Σε ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για τη συμμετοχή του στη σημερινή επιχείρηση αναφέρονται τα εξής:

Συναγερμός ξέσπασε σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 11:40 μετά από τηλεφώνημα της αστυνομίας προς το ΕΚΑΒ Λάρισας  για την ύπαρξη «ύποπτου φακέλου» στο ΤΕΙ Λάρισας.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ Λάρισας στέλνοντας  προληπτικά ασθενοφόρο συνοδευόμενο από τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κα Βασιλική Αυγέρη και πληρώματα – διασώστες, φορώντας τις ειδικές χημικές στολές προστασίας ώστε να προσφέρουν με ασφάλεια τα απαραίτητα όπως προβλέπεται  από το ειδικό πρωτόκολλο.

Επί τόπου έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής ενώ στο σημείο μετέβησαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Mετά από επί τόπου ενημέρωση των αρχών προς τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ, ότι ο «ύποπτος φάκελος» δεν ανοίχτηκε από κανέναν εργαζόμενο, τα  πληρώματα – διασώστες αποχώρησαν μια και δεν υπήρχε λόγος μεταφοράς κανενός ανθρώπου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ